Svake srijede već decenijama u Živinicam se održava pijačna trgovina.Kako se grad širio, a prodajni prostor gradske pijace se sužavao usljed gradnje poslovnih objekata, došlo je do otvaranja nove pijace u Ciljugama.

  I danas je ova pijaca bila vrlo dobro posjećena.Robe stižu sa svih strana, kao uostalom i kupci.Ponuda je raznovrsna i uglavnom se pronalaze traženi artikli.Osim voća i povrća preovlađuje tehnika, često stara i preko 20 godina, ali i ona ima svoju cijenu, a i kupce.Loš standard mnoge je primorao da potraže bofl robu.

  Pijaca u Ciljugama podsjeća na veliku robnu kuću na otvorenom, sa salonima obuće, namještaja, tehnike, drevnih alatki izrađenih vještim rukama kovača, buticima stare i nove odjeće i sl.

  Ugostitelji su se pobrinuli i otvorili nekoliko kafana i restorana brze prehrane, kako bi umorne trgovce osvježili pićima i jelima!Nije lako ni muštrerijama , jer dok pronađu ono za što su se uputili u Ciljuge valja im dobro «preroviti» zemljane tezge, razasute uzduž i poprijekeo, a potom na odmor i osvježenje kod ugostitelja!/Š.G./

Trgovanje ljetnom obućom

I butik imao svoje mušterije

"Salon namještaja" danas je bio velika konkurencija Konjuhu, Iverexu i Malagiću
 

Vaš komentar na članak: