Ekipa Stonoteniskog kluba  „Živinice 94“  danas je nastavila prvenstvenu sezonu Prve „B“ lige BiH, učešćem na turniru u Goraždu. Nakon odigranih 5 kola u Mostaru i današnjih 5 u Goraždu, živinička ekipa nalazi se na prvom mjestu.Trener Muhamed Dedić povodom osvajanja prvog mjesta na kraju polusezone ocjenjuje:

  „Zadovoljni smo učinkom u prvih 10 kola, jer smo  izgubili samo dva meča. Danas smo imali 4 pobjede i jedan poraz, od ekipe Bugojna.Pauzu ćemo iskoristiti za kvalitetne pripreme i  za očekivati je da i na kraju prvenstva budemo šampioni i plasiramo se u Prvu „A“ ligu BiH“.

   Prema rječima predsjednika kluba Safeta Hajdarbegovića, put u Goražde bio je naporan:

   „Jutros rano smo  krenuli u Goražde, put je često bio neprohodan, sa mnogo snijega, ali smo ipak stigli oko 12 sati.Mada je ekipa bila umorna od dugog putovanja, ipak je uspjela postići značajan rezultat“.

    Povratnici u STK Živinice 94, braća Enis i Admir Mujabašić imali su uspjeha u današnjim igrama.Enis je pobijedio sve svoje protivnike, a Admir je imao samo jedan poraz. Za ekipu STK „Živinice 94“ tokom jesenje sezone u Prvoj „B“ ligi BiH   nastupali su Enes Livadić, Almir Halilović, Adi Đug, Azur Salihović, Benjamin Breko i braća Mujabašić. /Š.G./

STK Živinice 94-jesenji šampioni
 

Vaš komentar na članak: