Kadetska ekipa OK"STARS" Živinice zauzela je drugo mjesto na završnom turniru Tuzlansko-Posavske regije, te tako osigurala plasman na federalno takmičenje. Živiničanke su došle na završnicu kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi, kada su eliminisale Kulu iz Gradačca, ŽOK Lukavac i tuzlansko Jedinstvo.

 
  Pobjede su se redale jedna za drugom i uspjeh nije izostao, o čemu trener Salem Zenunović kaže:
 
 "Polufinale završnog turnira smo igrali sa ekipom Smeča iz Lukavca, a naše djevojčice su i u toj utakmici pokazale snagu i bez tri odsutne igračice, koje su na skijanju, ostvaruju pobjedu 2:0. Finalna utakmica protiv domaćina turnira ŽOK"Bosna" u Kalesiji je donijela pravu dramu nakon vodstva domaćina od 2:1 u setovima. Vidljiv je od tada bio umor na našim igračicama, ali su skupile zadnje atome snage, te poravnale rezultat na 2:2 u setovima.Peti set se igrao poen za poen, ipak naša ekipa je poražena rezultatom 16:14".
 
   Za ekipu Starsa tokom takmičenja nastupale su: Belma Bajrić- kapiten, Nejla Memišević, Nedima Kamberović, Zerina Čičkušić, Lejla Imamović, Harisa Muratović, Halima Bešić, Džana Selimović, Selena Šahbegović, Anesa Bijelić, Mirela Mumanović, Amina Smajić, Ana-Marija Žepić, Amna Kuljaninović i Nerma Paprikić.
 
 Osvojeno drugo mjesto je veliki uspjeh, ali da su Starsice bile kompletne Bosna bi mogla biti poražena. Na takmičenju najboljih kadetkinja Federacije BiH  Starsice važe kao favoriti  za osvajanje najsjajnijeg odličja. Sa kompletiranjem ekipe sigurno će tako i biti!/Press Stars/

Vicešampionke Tuzlanskog kantona

Vaš komentar na članak: