Danas je Stonoteniski klub Živinice 94  postigao veliki  uspjeh i nakon četvrtog turnira u Matuzićima-Doboj Jug osvojio prvo mjesto u Prvoj „B“ ligi  i plasirao se u Prvu „A“ ligu BiH. Ovo je bio četvrti turnir i nakon Mostara, Goražda i Banje Luke Živiničani su stigli do prvog mjesta i svom gradu podarili još jedan  značajan uspjeh.

  Na otvaranju turnira u dvorani Osnovne škoele 21.mart u Matuzićima, nakon dobrodošlice takmičarima  10 ekipa i upoznavanja sa redosljedom odigravanja mečeva od strane vrhovnog sudije Šabana Mujića, naša ekipa pod vođstvom trenera Muhameda Dedića počela je zagrijavanje za pohod  ka prvom mjestu.

  „ Imali smo veliki teret zbog uloge favorita posljednjeg turnira u ovoj sezoni, a iza leđa su nam bili odlični stonoteniseri Bugojna, koji su priželjkivali naš kiks, kao bi se oni domogli prvog mjesta. Ipak, nismo im dali to zadovoljstvo i u direktnom okršaju pobijedili smo Bugojno rezultatom 3:2. Zato čestitam igračima, pružili su maksimum i  najzaslužniji što smo stigli do višeg takmičarskog ranga Prve A lige BiH.Igre su bile vrlo dobre, mnogo smo radili i trenirali, tako da ni uspjeh nije izostao.Enes Livadić je lider ekipe a povratak braće Mujabašić je vratio samopouzdanje cijelom našem timu“, rekao je trener Dedić.

  Meč protiv Bugojna će se dugo pamtiti.Nakon 2:2 odlučujući meč igrao je naš Almir Halilović /slika na naslovnici/ protiv Benjamina Duvnjaka. U ovom briljantnom meču naš Halilović nije dozvolio iznenađenje i slavio je ubjedljivu pobjedu od 3:1, nakon čega je sve bilo jasno, da  je ekipa STK Živinice 94 postala šampion lige i priključuje se od naredne sezone prvoj A ligi BiH.Nakon ove blistave pobjede i trijumfa cijele ekipe Halilović je rekao:

  „Sretan sam zbog uspjeha koji smo postigli i što smo našem gradu podarili ovakav rezultat.Svi smo zaslužni za ovaj uspjeh, jer smo pružili maksimum sportske vještine i umijeća. Čestitam svim našim igračima“.

NAJBOLJI MEĐU DESETORICOM

  Živiničani su bili u konkurenciji ekipa  Goražda, Mostara, Banje Luke, Teočaka, Doboj Juga, Brotnja iz Čitluka, Rotacije Zenica i Slavuja Brčko uspjeli prvi stići do cilja.Istina, danas u posljednjem meču protiv Brotnja, kada je već bilo jasno ko je šampion, naši stonoteniseri su tijesno poraženi 2:3, ali je i taj meč bio izuzetno dramatičan i zanimljiv u kojem su nijanse odlučile pobjednika.Na kraju cilja STK Živinice sakupio je 32 boda, Bugojno ima 30, te će obje ove ekipe od naredne sezone igrati u višem rangu.

  Pred početak sezone u krugovima ovog lihe govorilo se kako su Živinice 94  najčuvenije po braći blizancima iz Velikog brata, ali od danas su naši stonoteniseri poznati i kao najbolji u ligi, a popularna braća Enis i Admir o tome kažu:

 „Mi smo zbog nekih naših obaveza proisteklih u realiti šou Veliki brat  bili zauzeti pa smo propustili prvi turnir u Mostaru.Poslije smo nastupili  na svim turnirima i drago nam je što smo dali doprinos povratku u Prvu A ligu.Često nas pitaju da li je teže igrati u Velikom bratu ili stoni tenis, a mi kažemo kako  smo u obje ove discipline imali uspjeha“.

  Enes Livadić već godinama važi za jednog od najboljih u našem timu, a nedavno je nagrađen od Općinskog sportskog saveza s za uspjehe koje postiže.O svom učinku kaže:

 „Zahvaljujem se svim igračima na velikom zalaganju tokom sva četiri turnira ove sezone , pružili smo maksimalno što znamo u ovom sportu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali uspjeli smo.Plasman u Prvu A ligu je nama najveća nagrada za uloženi trud i sportsko umijeće tokom minule sezone.Za narednu sezonu moramo se intenzivno pripremati, jer će konkurencija biti još jača, ali mislim da nam je i mjesto u jednoj tako jakoj ligi“.

   Sada svi u klubu najviše očekuju od predsjednika STK Živinice 94 Safeta Hajdrabegovića, a o tim očkivanjima na pobojšanju uslova rada i na kraju uspješne sezone kaže:

  „Upućujem čestike ekipi, igračima i rukovodstvu, kao i sonzorima koji su nam obezbijedili uslove za održavanje treninga i odigravanje utakmica.Nakon jedne sezone ponovo smo u društvu najboljih.Svima nam je drago što je naš grad nakon rukometnih ekipa Konjuh i ŽRK Živinice, te Slavena, NK Priluk, boksera i drugih, eto dobio i jednog kvalitetnog ligaša u stonom tenisu. Iz budžeta malo dobivamo tek  1800 KM, što je tek za kotizaciju.Sada moramo stvoriti još bolje uslove i pozivamo potencijalne sponzore da nam se pridruže, a mi ćemo se odužiti dobrim rezultatima. Očekujummo veću podršku općine Živinice i Ministarstva za sport u Vladi TK.Nedsotatak sredstava nam je limit u otvaranju škole stonog tenisa za mlade, bez kojih nema stabilne ekipe i oslonca na duže staze.Za narednu sezonu moramo obezbijediti bolje uslove za rad, jer je konkurencija mnogo jača, a u ovu ekipu vjerujemo samo kažem treba poboljšati uslove“.

  Sve čestike igračima i rukovodstu STK Živinice, a podsjećamo da su boje kluba ove sezone branili Almir Halilović, Enes Livadić, Admir i Enis Mujabašić, trener ekipe je Muhamed Dedić, predsjednik kluba Safet Hajdarbegović i njegov pomoćnik Enes Mujić. /Š.Gadžo/

Vrhovni sudija Šaban Mujić upoznao ekipe sa redosljedno takmičenja

Nedostižna prednost Livadića

Veliki doprinos Mujabašića

Šampioni STK Živinice 94-snimak za istoriju kluba

Vaš komentar na članak: