Naredne subote počinje prvenstvo u stonoteniskim ligama BiH.Ekipa DTK „Živinice 94“ putuje u Mostar, gdje će se odigrati 5 kola Prve „B“ lige BiH. Trener Muhamed Dedić tokom proteklih jedan mjesec organizovao je pripreme pred početak prvenstva, a o očekivanjima kaže:

  „Interes za stonim tenisom se povećava iz godine u godinu, tako da ove godine u našoj ligi imamo dvije ekipe više i na turniru u Mostaru učestvuje 11 ekipa.Mi ove godine očekujemo plasman u gornjem dijelu tabele i želja nam je da se vratimo u Prvu „A“ ligu BiH.Pošto su naši ključni igrači braća Enis i Admir Mujabašić prošle godine bili učesnici realiti šoua u Beogradu mi smo bili hendikepirani, ali očekujemo da nam se pridruže ove godine i sa njima bi imali više šansi za plasman u viši rang“.

  U ekipi STK „Živinice 94“ u Mostaru će nastupiti Enes Livadić, Almir Halilović, Adi Đug i Azur Salihović, dok se u nastavku prvenstva računa još na Benjamina Breku, te blizance Mujabašić.

  Uprava kluba čini napore na obezbjeđenju sredstava.Enes Mujić nam je rekao da ponovo računaju na sredstva Vlade TK, tj. Ministarstva za obrazovanje i sport.

  „Kandidovali smo se za dodjelu sredstava iz Budžeta općine Žiinice za narednu godinu, kako bi poboljšali finasijsko stanje i povećali broj mladih da pristupe našem klubu u okviru škole stonog tenisa.Takođe koristimo ovu priliku da pozovemo sportske entuzijaste da se priključe upravi, da je ojačamo, kako bi postizali bolje sportske rezultate“, ističe predsjednik STK „Živinice 94“ Safet Hajdarbegović.

  Za prvih pet kola naredne subote u Mostaru živinička ekipa je spremna, pa se očekuju dobri rezultati.Prve dvije ekipe na kraju sezone stiču prvu igranja u Prvoj „A“ ligi BiH, a uprava i igrači očekuju da će jedna od te dvije ekipe biti jedna iz Živinica./Š.Gadžo/

Igrači i rukovodstvo STK "Živinice 94" nakon večerašnjeg treninga
 

Vaš komentar na članak: