Mlada i skromna ekipa STK Živinice 94 uspješno se takmiči u Prvoj ligi BiH.Takmičenje stonotenisera organizuje se tako što se igraju turniri, u kojima se domaćinstva smjenjuju. Od kada su prije dvije godine izborili ulazak u ovaj takmičarski rang živinički teniseri još nisu bili domaćini.

 "Imamo skromna sredstva tako da nismo u mogućnosti biti domaćini, jer to iziskuje troškove. Zato nam je jeftinije da mi gostujemo kod drugih ekipa. Iako smo uvijek gosti uspjevamo postići rezultate s kojim možemo ostati u ligi, a cilj nam je na kraju prvenstva sredina tabele. Svakako, da bi naš uspjeh bio još bolji ako bi organizovali turnire na svom terenu", kaže predsjednik STK Živinice 94 Safet hajdarbegović.

 U upravi ističu kako će nastojati što bolje se pripremiti u pauzi između dva turnira, o čemu član uprave Enes Mujić kaže:

 "Pripreme ćemo organizovati tako da svi naši igrači mogu uskladiti svoje obaveze. Nama je potrebno još mladih igrača i novih članova, pa ovu priliku koristim da pozovem sve one koji se žele baviti stonim tenisom da nam se priključe. Imamo iskusne starije igrače, koji bi mogli pomoći polaznicima da brže savladaju vještinu ovog sporta"./Š.G./

STK Živinice-sastav koji je izborio Prvu A ligu

Sportski radnici Aljo Imamović, Enes Mujić i Safet Hajdarbegović
 

Vaš komentar na članak: