Stonoteniska takmičenja  tuzlanskog Univerziteta održana su 26. i 28. aprila, te  i 5. maja u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Uspješan organizator takmičenja, koje je zapravo uvertira u finalni turnir najboljih stonotenisera, bilo je Univerzitetsko sportsko društvo.

   Takmičenje je ujedno plod uspješnog programa FTOS-a sa studentima koji su pohađali izbornu nastavu iz predmeta Stoni tenis. Najuspješniji takmičari predstavljat će svoj fakultet na finalnom stonoteniskom turniru, koji će biti održan u okviru manifestacije „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“, sredinom tekućeg mjeseca. Takmičenje za studente Fakulteta za tjelesni odgoj i sport biće održano 12.maja.

   Među studentima u Tuzli koji igraju stoni tenis za svoj fakultet ima i znatan broj Živiničana, a jedan od njih je i  budući farmaceut  Vedran Pastuhović.O svom učinku na stonoteniskim tablama kaže:

  "Volim sve sportove, aktivno sam se bavio rukometom u mlađim selekcijama Konjuha u Živinicama, a evo pokazalo se da  sam među najboljim na našem fakultetu i u stonom tenisu.Mislim da ću postići još koju pobjedu viška u završnici turnira". /Alen Glinac/

   Objavljujemo spisak najuspješnijih takmičara koji su se kvalifikovali na završni turnir:


Detalj sa jednog meča u stonom tenisu
 

Vaš komentar na članak: