Nedavno je u Foči održan Treći turnir Druge lige BiH u stonom tenisu, na kojem se takmičila i ekipa STK Živinice 94. Organizacija turnira povjerena je STK Perućica iz Foče. Prema očekivanju najviše uspjeha imale su ekipe Perućice iz Foče i Vrbasa iz Banjaluke.

 
  Ove dvije ekipe i praktično su obezbijedile plasman u Prvu ligu BiH, iako su do kraja takmičenja preostala još 3 kola, koja će biti odigrana na Četvrtom turniru lige.Za ekipu STK Živinice 94 nastupili su braća Admir i Enis Mujabašić i Emir Đug, predvođeni trenerom Muhamedom Dedićem. O postignutim rezultatima naših sportista predsjednik kluba Safet Hajdarbegović je rekao:
 
 "Zadovoljni smo postignutim rezultatom na turniru u Foči i uopšte na do sada odigranim mečevima. U Foči smo pobijedili Doboj-Jug 3:0 u 8.kolu, u 9.i 10.kolu smo izgubili od domaće Perućice i Vrbasa, dok smo u 11.kolu bili bolji od Goražda sa 3:0.Naš je hendikep u tome što nemamo uslove da i mi budemo domaćini jednog turnira, već sva prvenstvena kola igramo u gostima".
 
 Na tabeli nakon 3. turnira i 11 odigranih kola vodi Perućica iz Foče sa 22 boda, slijede Vrbas – Banja Luka 18, Prijedor 16, Živinice 94 na 4.mjestu 10 bodova, Banja Luka II 8 itd./Š.G./

Nastup Mujabašića na tuniru u Foči

Ekipe Živinica i Spin Doboj Istoka nakon zajedničkih priprema u našem gradu
 

Vaš komentar na članak: