Mlađe selekcije STK Živinice 94 redovno treniraju i povremeno igraju prijateljske susrete s raznim klubovima.Tako je i danas organizovan prijateljski susret s vršnjacima iz Brke, odnosno STK Brka 2007 koja se takmiči kao i naša ekipa u Prvoj ligi BiH.

  «Mi smo gostovali u Brki kada je mjesna osnovna škola imala svoj praznik.Bio je to turnir na kojem je učestvovalo 6 ekipa, a pobjednici su bili domaćini, tj. naši današnji gosti.Imamo veliko interesovanje mladih da igraju stoni tenis i mi na ovaj način želimo da im pružimo šansu da igranjem što više mečeva steknu potrebna znanja i iskustva», kaže predsjednik STK Živinice 94 Safet Hajdarbegović.

  Danas su u Gradskoj dvorani u Živinicama nastupale kategorije supkadeta i mlađih kadeta.U našoj ekipi treneri su braća Enis i Admir Mujabašić, koji svakodnevno organizuju treninge, pa im je ovo bila prilika da u meču protvi vršnjaka iz Brke isporbaju svoje mogućnosti.

  Brka poklanja mnogo pažnje stonom tenisu i ovo mjsto je na neki način «zaraženo» ovim sportom, o čemu predsjednik Ahmet Trobradović, inače svestrani sportista, nekadašnji rukometaš Rabotničkog i bokser Radničkog iz Kragujevca, kaže:

  «Imamo oko 40 mladih stonotenisera koji redovno treniraju.Nedavno smo učestovali na međunarodnom turniru u Novom Sadu i u konkurenciji 400 sportista naš Jasmin Nišić je bio na  16. mjestu, dok je Edin Ibrahimović bio na 32.poziciji, što je u ovako jakoj konkurenciji veliki uspjeh i svakako, podstrek za njihovo dalje napredovanje.Nastojimo naše mlade igrače slati na što više turnira jer je to za njihov pravilan sportski razvoj veoma važno.Imamo sve više mladih koje zanima ovaj sport, posebno od kada smo nedavno dobili prelijepu sportsku dvoranu u našem mjestu».

  Od mlađih članova STK Živinice 94 koji redovno treniraju i mnogo obećavaju danas su igrali Benjamin Breko, Malik Selimović, Nadir Kudić i Adi i Adnan Imamović./Š.G./

Članovi STK Živinice 94 i Brka 07
 

Vaš komentar na članak: