U okviru sedmice sporta koju organizuje Univerzitetsko Sportsko društvo u Tuzli, u saradnji sa Fakultetom za Tjelesni odgoj i sport, održan je  prvi stonoteniski turnir za studente Univerziteta u Tuzli.Učešće su uzeli najbolji studenti polaznici stonoteniske sekcije i izborne nastave koja broji oko 120 studenata.

 Nakon grupnog razgiravanja igrači su odigrali polufinale i finale a rezultati i mjesta su slijedeći:

Polufinale

Enis Mujabašić-Ušćuplić Emir 3:0

Admir Mujabašić – Vasiljević Aleksandar 3:0

Finale

Enis Mujabašić – Admir Mujabašić 3:0

za treće mjesto

Uščuplić Emir- Vasiljević Aleksandar 3:1

Konačni poredak je:

1.Enis Mujabašić – Medicinski fakultet
2.Admir Mujabašić – Medicinski fakultet
3.Emir Uščuplić – Mašinski fakultet

 Studenti su pokazali zavidan nivo stonoteniskog umijeća, te pružili odlične partije. Ovom manifestacijom je napravljen prvi korak ka unapređenju stonog tenisa na univerzitetskom nivou i dobar je pokazatelj da ima osnove za daljim radom, te eventualnim formiranjem stonoteniskog kluba i na niovu Univerziteta.

 Medalje i pehare je uručio Sanjin Hodžić, asistent na FTOS-u,ujedno i koordinator turnira,a turnir je vodio Emir Hadžić, predsjednik upravnog odbora Univerzitetskog sportskog društva.

                    MEMORIJAL ELVISA ALAGIĆA

  Juče je održan memorijalni turnir "Elvis Alagic" povodom pogibije vrhunskog stonotenisera 25. maja 1995. godine na kapiji u Tuzli.

   Na turniru su učešće uzeli i članovi  STK Živinice 94. U kadetskoj konkurenciji su nastupili: Selimović Malik i Breko Benjamin dok su kod seniora nastupili Admir i Enis Mujabašić.

  Nakon dobrih i kvalitetnih mečeva Admir Mujabašić je zauzeo 3. mjesto dok je Enis svoj nastup okončao u četvrtfinalu izgubivši upravo od brata Admira.

STK Živinice-braću Mujabašić nije teško prepoznati
 

Vaš komentar na članak: