Općinski odbor SUND BiH Živinice danas je u hotelu Toplica održao press konferenciju, na kojoj je predstavio Program za lokalne izbore i izvršio promociju kandidata za Općinsko vijeće Živinice. Presicu je otvorio portparol ove političke partije u predizbornoj kampanji Rahman Džekić, inače kandidat za Općinsko vijeće Živinice.

  Novinarima su govorili predsjednik SUND BiH Hamdija Numanović, inače nositelj liste kandidata, zatim dr.Hajrudin Kozarević i Nermina Mahmutbegović, takođe kandidati za članove OV.

 "Mi ćemo se zalagati da sve u ovoj državi bude mimo laži i prevara.  U ovom predizbornom periodu SUND BiH želi ponudi građanima i narodima BiH šta treba činiti i raditi na lokalnom nivou, kako bi ta rješenja poslužila kao temelj u rješavanju problema i na višim nivoima vlasti. Zalagaćemo se za zapošljavanje kako bi spriječili mlade da odlaze iz svoje zemlje. Izradićemo konkretne socijalne programe za rješavanje socijalno ugroženih kategorija, kao što su demobilisani borci, invalidi, civilne žrtve rata, ratni vojni invalidi, porodice šehida i poginulih boraca, penzioneri i razne druge kategorije", naglasio je predsjednik SUND BiH Hamdija Numanović.

 Doktor-specijalista radiolog u UKC Tuzla Hajrudin Kozarević govorio je o potrebi izgradnje infrastrukture u gradu i na cijelom općinskom području, kako bi građani dobili uslove za život dostojan čovjeka 21.vijeka:

 "Sve što činimo biće za dobro svih građana. Tu prije svega mislim na gradnju toplifikacije u Živinicama, o kojoj se godinama priča a još ništa nije urađeno. Takođe ćemo izgraditi vodoopskrbnu infrastrukturu, kako bi sva domaćinastva naše opštine imala kvalitetno snabdijevanje vodom. Kada  je riječ o gradnji putne infrastrukture, tu bi prije svega ukinuli dodatno finasiranje od strane građana i sve gradili iz Budžeta, u zavisnosti od prioriteta".

 Nermina Mahumtbegović je u svom obraćanju novinarima na današnjoj press konferenciji u hotelu Toplica predstavila 34.kandidata ove političke partije za Općinsko vijeće Živinice i rekla kako se radi o mladim i stručnim ljudima, koji su spremni realizovati postavljene programske zadatke SUND BiH./Š.G./

Hamdija Numanović-pošteno i bez prevara i laži

Sa današnje press konferencije

Kandidati za članove Općinskog vijeća Živinice

Dr.Kozarević-ukinuti dodatne izdatke građana za gradnju putne mreže
 

Vaš komentar na članak: