Sarajevo, 24.maj- U srijedu, 25. Maja,2011.g. počinje emitovanje prve igrane TV serija za mlade, čije snimanje je u BiH omogućio UNICEF. Serija će se emitovati u okviru Programa za djecu i mlade BHT1, srijedom u 16 časova, sa reprizom u četvrtak u 9,30 časova.

  Serijal od ukupno 8 polusatnih epizoda, pod nazivom „Bez rizika“, snimljen je kao dio kampanje, čiji je cilj osvijestiti mlade ljude o rizicima, s kojima se svakodnevno suočavaju, njihovim posljedicama i prevenciji.

   Glavne uloge u seriji tumače mladi glumci: Sabit Sejdinović, Nevena Rosuljaš, Daniela Stanić, Adnan Goro, Vedran Džekić, Vanja Lazin i drugi. Pored glumačke ekipe, učešće u projektu uzele su i brojne poznate osobe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, poput Edina Džeke, Željka Joksimovića, Tonija Cetinskog, Kaliopi, Sergeja Ćetkovića, Davora Ebnera i drugih. Scenario za seriju potpisuje Ornela Čolić, a režiju Emir. Z. Kapetanović.

  Na dole navedenim linkovima možete pogledati preventivne video spotove, snimljene u okviru kampanje „Bez rizika“, koji govore o prevenciji zloupotrebe droga, alkohola i izbjegavanju nezaštićenih seksualnih odnosa./A.Jabučar/

  http://www.youtube.com/watch?v=vKI6S79Ew5o
  http://www.youtube.com/watch?v=jn1CbQ9ZdxY&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=dNsKuPU-XNc

Uz pomoć UNICEF-a stiže serija Bez rizika
 

Vaš komentar na članak: