Karate klub Konjuh Živinice domaćin je Kantonalno-regionalnog  takmičenja mladih karatista od 7 do 17 godina. Ovo veliko takmičenje, koje će okupiti oko 400 karatista iz 16 klubova, održaće se u Gradskoj dvorani u Živinicama u subotu, 22.januara, sa početklom u 10 sati.

  Predsjednik KK Konjuh Hariz Muratović isitiče da je ovo takmičenje šansa mladima da pokažu koliko su naučili iz ovog borilačkog sporta:

  „Od kada smo prije nepunih 5 godina bili domaćini Državnom prvenstvu BiH za mlade, u Živinicama nije održano niti jedno značajnije takmičenje karatista.S obzirom da smo ne tako davno bili državni prvaci  u seniorskoj muškoj i ženskoj konkurenciji, te juniorskoj, želja nam je da karate ponovo bude najuspješniji sport u gradu. Nastojaćemo se izboriti za domaćinstvo jednog od većih takmičenja koje se organizuju u BiH, kako bi i time doprinijeli afirmaciji ovog sporta“.

  Za mnoge mlade karatiste Živinice će ostati u sjećanju  kao prvi grad u kojem su počeli svoja karate takmičenja, u katama ili  borbama. Za najuspješnije takmičare u pojedinčanoj i ekipnoj konkurenciji domaćini su pripremili  zlatne, srebrne i bronzane medalje, kao i druga priznanja koja se dodjeljuju u ovakvim prilikama.

  Kao što to obično biva ovakva takmičenja se dopunjuju i drugim aktivnostima, pa će danas i sutra u BKC-u Živinice biti organizovan seminar  za polaganja ispita za sudije karatea s područja  Tuzlanskog kantona!/Š.G./

KK Konjuh-ponovo takmičenje na domaćem parketu
 

Vaš komentar na članak: