U nedjelju je u Kalesiji upriličena svadba kakva do sada nije zapamćena. Omer Mršić, rođen u Starom Selu, koji živi i radi u Americi, oženio je sina Aleksandra (17). Nevjesta je Nihada Alić (18), koja je također rođena u Starom Selu, ali je sa svojima živjela u Živinicama.

  Po nevjestu u Živinice je išao helikopter. Samo za usluge helikoptera plaćeno je oko 2.500 maraka. Mladence, Aleksandra i Nihadu, helikopter je spustio tačno na centar igrališta Gradskog stadiona na kojem se u tom trenutku igrala prijateljska utakmica između FK „Bosna“ i FK „Gornji Rainci“. Tribine su bile ispunjene skoro do posljednjeg mjesta. Gledaoci su uglavnom došli zbog svadbe, a ne zbog utakmice, koja je zbog dolaska mladenaca na trenutak zaustavljena.

  Na stadion su došle i svatovske limuzine, a od helikoptera do automobila kojim su mladenci odvezeni na Olanovicu, naselje gdje je Mršić napravio kuću, bio je prostrt crveni tepih. Po izlasku iz helikoptera mladence su sa buketom cvijeća dočekali mladi članovi pionirskog tima FK „Bosna“.

  Svadbeno veselje je nastavljeno u hotelu „Tuzla“. Nakon medenog mjeseca, kad za mladu budu sređeni papiri, Aleksandar i Nihada će za Ameriku. (Dnevni avaz)

Vaš komentar na članak: