Danas je svečano otvoren Agro-Eko-Etno market 2010. Na Sonom Trgu u 11 sati predsjednik Udruženja samostalnih privrednika gospodin Enes Mustačević je proglasio sajam otvorenim.

 „Zahvaljujem svima koji su došli. Ovo je dokaz da se u Tuzli može proizvesti veoma kvalitetna hrana. Proglašavam Agro-Eko-Etno market 2010 otvorenim“, ovim riječima je predsjednik Udruženja samostalnih privrednika otvorio današnji sajam.

  Na Agro marketu su se predstavili proizvodi kućne radinosti i tradicionalnih obrta, proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća, ljekovitog bilja, suvenira i rukotvorina, vina i rakija, mlijeka i mliječnih proizvoda, slastičarskih i pekarskih
proizvoda, mesa i mesnih prerađevina. Predstavilo se 100 izlagača sa različitim proizvodima

  „Agro market 2010 je drugi po redu koji organizuje Udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla. Na inicijativu građana je ustvari i organizovan ovaj drugi po redu Agro market. Očekujemo da će ovo postati tradicija za grad Tuzlu“, kazao je Enes Mustačević.

  Projekat je podržan od strane Regionalne razvojne agencije sjeveroistočne Bosne i Hercegovine “Nerda“ kroz Credo projekat, Ministarstva okoliša i turizma F BiH, te općine Tuzla.
Izvršni producent Agro marketa je agencija Colosseum Tuzla.

Raznovrsni pekarski proizvodi

Duga tradicija proizvodnje meda

Mlijeko i mliječni proizvodi
 

Vaš komentar na članak: