Danas je svečano otvarena nova zgrada Gimnazije Živinice.Izgrađena je najsavremenijom školskom arhitekturom u periodu od 2004. do 2010. godine.

   U ovu školsku zgradu do sada je potrošeno oko 1 milion KM. Svečano otvaranje nove zgrade Gimnazije ući će u historiju kao jako važan dan za sve zaposlenike i učenike ove škole. Akademija je zaista prošla sa velikom radošću svih prisutnih koji su imali priliku obići školu.

  Novu školsku zgradu je otvorila ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK Mirzeta Hadžić-Suljkić. Akademija je imala nekoliko popratnih sadržaja, kao što je hor pod vodstvom prof. Muhidina Šišića, pjevanje talentirane Ilme Mahmutbegović, Merime Hajdarbegović i Sabrine Siočić.

  Bili su tu i govori ministrice i direktorice škole Avdić Zuhre koje su čestitale svim zaposlenicima i učenicima dobitak nove školske zgrade. Direktorica je zahvalila svim učenicima na strpljenju kao i bivšem direktoru Redži Butkoviću. Posebno se zahvalila  i Ministarstvu koje je omogućilo financijska sredtva za izgradnju zgrade.

  Novi objekat ima predviđena kompjuterska mjesta za svaku učionicu, sa pratećom telekomunikacijskom opremom za internet, lokalnu mrežu kompjutera, te savremeno opremljene kabinete i laboratorije za kvalitetan nastavni rad./Mijo Lučić/

Nova živinička Gimnazija
 

 

Vaš komentar na članak: