Svi rudnici pa i naši, u Dubravama i Đurđeviku, obilježavaju ovih dana 21.decembar, Dan rudara.Uspjesi rudara u ovoj godini su veoma dobri, planovi se izvršavaju, a za iduću godinu najavljuju još više uglja.Juče su u RMU Đurđevik održali svečanu sjednicu Nadzornog odbora, na kojoj je više riječi bilo o postignutim rezultatima i nagradama vrijednih rudara.

  Direktor RMU Đurđevik Husein Trumić je istakao da je ovaj ugljenokop za 11 mjeseci proizveo blizu 410 hiljada tona mrkog uglja, a da će do konca kalendarske godine biti iskopano oko 460 hiljada tona.Najavio je da će iduće godine proizvodnju povećati za 20 odsto i rudarima obezbijediti solidnu egzistenciju.

  Predsjednik Nadzornog odbora dr Bahrija Umihanić je pohvalio novu rudničku upravu, koja je imenovana 17.septembra ove godine i koja čini velike napore da kraj poslovne godine dočeka sa pozitivnim poslovnim rezultatima.

  Svim  zaposlenim, rečeno je na svečanoj sjednici Nadzornog odbora, dodjeliće se po 200 KM, dok će 32 najbolja radnika-rudara dobiti nagradu 50 odsto mjesečne plate, odnosno 350 KM.Jedan od nagrađenih Faik Aljić nam je rekao:

  «Novčana nagrada za mene je veliko priznanje, jer od preko hiljadu zaposlenih u rudniku nije lako svrstati se među 32 najbolja.Drago mi je što se moj rad cijeni». /Š.G./

Iz đurđevičke jame
 

Vaš komentar na članak: