Među popularnijim srednjim školama svakako je i Medicinska škola u Tuzli, koju pohađa veliki broj Živničana.Među njima je do skoro bila i Amra Ibrahimbegović,koja je uspješno završila maturu.

  "Bila sam učenica 4-L razreda, koji je brojao 34 učenika.Medicinari su poznati kao odlični đaci, što može potvrditi i primjer mog razreda.Imali smo 19 odličnih učenika u svim razredima do mature, a 12 od toga je imalo sve petice", objašnjava nam Amra, takođe vlasnik svih petica od prvog do četvrtog razreda.

  Samra ističe da je osim učenja bilo i raznih drugih aktivnosti, a posebno im je bio zanimljiv završni razred:

 "Završni razred nam je bio i najzanimljiviji zbog exkurzije u Španiji,prelijepoj egozotičnoj zemlji sa mnogo zanimljivosti, koje se rijetko gdje mogu naći. Tokom školovanja u Tuzli upoznala sam prijatelje iz svih dijelova Tuzlanskog kantona i mnogi od njih su mi i dalje ostali prijatelji,iako nas život i dalje školovanje vode različitim putevima. Osim redovnog učenja slobodno vrijeme sam upražnjavala raznim  aktivnostima.Član sam KUD Živinice i folklorne sekcije već 11 godina, te sam nastupala u mnogim dijelovima BIH i Evrope. Izdvojam nastupe na festivalima u Švedskoj, Turskoj, Poljskoj, Francuskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, koji će svima nama ostati u nezaboravnom sjećanju. Takodje, u toku osnovnog školovanja sam pohađala i  Muzičku školu u klasi nastavnice Senade Sarajlic, odsjek harmonika, pa  sam se takmičila na federalnim prvenstvima".

  Ovih dana diplomanti srednjih škola pripremaju se za prijemne ispite, pa je i Amra Ibrahimbegović spremna, o čemu kaže:

  "Iako medicinu nisam odabrala za svoj životni put, sretna sam jer sam kroz teoriju i praksu u Medicinskoj školi u Tuzli stekla znanje koje će mi kad-tad pomoći u životu. Odlučila sam nastaviti školovanje na Filozofskom fakultetu u Tuzli, odsjek engleski jezik i književnost, te se nadam da ću položiti prijemni ispit i nastaviti dalje školovanje".

  Preostaje nam da Amri poželimo prolazak na prijemnom pa da je gledamo u našem KUD Živinice na Međunarodnom festivalu folklora, koji se u Živinicama održava od 6. do 10.jula, a okupiće preko 300 učesnika./Š.G./

Amrin IV-L razred nakon posljednjeg časa

Amra na maturskoj svečanosti u društvu roditelja, rodbine i prijateljica

 

Vaš komentar na članak: