Udruženje poljopirvrednika Kornišon u Mjesnoj zajednici Svojat postigli su zapažene početne rezultate u radu tokom prve godine svog osnivanja. Zahvaljujući upsješnoj saradnji sa autrijskom firmom Brams dobili su savremenu hladnjaču i krenuli sa otkupom ugovorenih količina ratarskih proizvoda.

 Predsjednik UG Kornišon iz Svojata Jasmin Selimović zadovoljan je postignutim rezultatima:

 "Ako je neko i imao sumnje u prvoj godini naših aktivnosti, sada ih sigurno više nema!Naši poljoprivrednici predali su u otkup firmi Brams 353 tone krastavca  kornišona, 220 tona krompira i 150 tona paprike. Ispoštovane su dogovorene cijene i svi su dobili novce za proizvode koje su prodali".

 Za narednu godinu iz UG Kornišon najavljuju još veće uspjehe, o čemu Selimović kaže:

 "Ljudi su uvidjeli da je sve bilo onako kako smo dogovorili, za razliku od nekih ranijih otkupljivača koji nisu ispunili obaveze iz ugovora. Zato u narednoj 2014.godine planiramo proizvesti i prodati Bramsu hiljadu tona kornišona, 500 tona krompira i 25 tona paprike, tako da ćemo iz godine u godinu povećavati plasman naših poljoprivrednih proizvoda u inostranstvo".

 Iz UG Kornišon za svoj uspjeh ističu velike zasluge općine Živinice i načelnika Hasana Muratovića, koji im je pružio svesrdnu podršku u realizaciji projekta ratarske proizvodnje i plsamana ovogodišnjeg roda!/Š.G./

Načelnik Muratović odao priznanje članovima Kornišona za postignute rezultate
 

Vaš komentar na članak: