Kako se bliži kraj školske godine, tako je sve više takmičenja u osnovnim i srednjim školama.U Prvoj osnovnoj školi u Živinicama učenici su ostvarili zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima. Takmičenja su se odvijala iz svih nastavnih predmeta.

 
  Pomoćnik direktora Asif Andelić nam je rekao  da se podjednako trude i nastavnici i učenici pa ni rezultati ne izostaju:
 
 "Svi uposlenici su naporno radili sa učenicima na pripremama za ova takmičenja, ali eto trud se i i isplatio. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima na dosadašnjim takmičenjima. Imamo učenika koji su došli čak i do federalnog takmičenja".
 
  Rezultati učenika postignutih na takmičenjima-šahovska sekcija- Kadetski turnir, šahovske nade.
 
  Ermin Sinanović, na kantonalnom takmičenju u kategoriji do 12 godina je osvojio 3.mjesto, te je ostvario uslove da bude učesnik na svjetskom šampionatu u Mariboru.U kategoriji do 12 godina 2. mjesto je zauzeo Kudić Emir, dok je u kategoriji do 10 godina 2.mjesto zauzeo Paščanović Emir.
 
Uspjesi iz nastavnih predmeta
 
 Historija, općinsko takmičenje  je održano 5.marta, a
Prva osnovna škola Živinice je u ukupnom plasmanu zauzela 2.mjesto, dok je u pojedinačnom plasmanu Duraković Halida zauzela 2.mjesto, a Lukić Laura zauzela 3, te su ostvarile pravo učešća i na kantonalnom takmičenju.
 
  Hemija, u ukupnom plasmanu ova škola je zauzela 2.mjesto
-u pojedinačnom plasmanu Jasmin Vičentijević i Edin Suljagić zauzeli 4.mjesto i plasirali se na kantonalno takmičenje.
 
  Engleski jezik, općinsko takmičenje održano je 13.marta, a
Učenici 7/9 su u ukupnom plasmanu zauzeli 3. mjesto.
Učenici 8/9 su u ukupnom plasmanu zauzeli 4. mjesto, a učenici 9/9 zauzeli su 1. mjesto.
 
  Plasman na kantonalno takmičenje su ostvarili:
Jasmin Vičentijević koji je na općinskom takmičenju zauzeo 1.mjesto, Hadžikić Tarik koji je na općinskom takmičenju zauzeo 3.mjesto i Ajla Mandalović koja je stvarila visoko drugo mjesto na kantonalnom takmičenju i plasman na federalno takmičenje.
 
  Fizika, u ukupnom plasmanu na općinskom takmičenju su zauzeli 4. mjesto, dok su se na kantonalno takmičenje plasirali Muratović Azra i Vičentijević Jasmin.
 
  Geografija, u ukupnom plasmanu zauzeli su 3.mjesto. U pojedinačnom plasmanu dva učenika ostvarila su pravo na odlazak na kantonalno takmičenje i to Adila Alić i Glavinić Adi.
 
  Matematika, ukupan plasman 2.mjesto. Pojedinačni plasman, 6/9- dva učenika su ostvarila pravo na kantonalno takmičenje
7/9- Pravo na kantonalno takmičenje je ostvarila Duraković Halida. 9/9 Vičentijević Jasmin koji je zauzeo drugo mejsto na općinskom takmičenju i Šljivić Mahir.
 
 Biologija, ukupan plasma 1.mjesto. Pojedinačni plasmani, Čehajić Eldar 1.mjesto, Tulumović Amar 4.mjesto i ostvarili su plasman na kantonalno takmičenje.
Tehničari za visok plasman
 
  Tehnička kultura i informatika: Informatika ukupan plasman 1.mjesto, dok je u pojedinačnom plasmanu Hurić Demir ostvario 1.mjesto i plasman na kantonalno takmičenje, uz asistenciju nastavnice Kozarević Edine.
 
  Tehničko, Vičentijević Jasmin 1. mjesto u kategoriji KMT i 3. mjesto u kategoriji automatika i robotika.Hodžić Sead radovi iz nastave 3. mjesto. Mahmutbegović Nermin, 1.mjesto nisko gradnja i 3.mjesto radovi iz nastave 8.razreda.
Subašić Ademir radovi iz nastave 7.razreda i auto model takmičarski 3.mjesto, Tadić Toni- 2.mjesto visoko gradnja i 3.mjesto avio model sobni. Mušić Namik 3.mjesto u kategoriji zmajevi, Ahmedbegović Murisa 3.mjesto RC Avio model.Brčaninović Nedim 3.mjesto RC Auto model.
Asistencija Senada Mešić i Sabahudin Subašić.
 
Siromaštvo za drugo mjesto
 
  Civitas, ukupan plasman 2.mjesto.
Učenici u projektu civitas su radili na temi "Siromaštvo", gdje su u sklopu toga organizovali humanitarnu akciju u kojoj je skupljeno 1780 KM, te su taj novac predali Merhametu u Tuzli i 50 KM koji su novac predali jednoj starijoj osobi u općini Živinice.
 
  Njemački jezik, ukupan plasman 1.mjesto, pojedinačni plasman:Lejla Mulavdić 1.mjesto, Ismail Hašimbegović 3.mjesto i plasman na kantonalno takmičenje.
 
  Islamska Vjeronauka:Muhamedbegović Naida 3.mjesto i plasman na kantonalno takmičenje.
 
  Učenicima i njihovim nastavnicima želimo puno sreće i uspjeha u daljim takmičenjima. /E. Belkić/

Vaš komentar na članak: