Prošlog vikenda je u  Sportskoj dvorani u Srebreniku  održano kantonalno takmičenje u karateu,  u  uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori,  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo  412 takmičara iz 16 klubova sa našeg  kantona i nekoliko klubova iz Zeničko-dobojskog kantona.

  "Za naš klub Šotokan nastupilo je 11 takmičara u borbama u deset različitih kategorija i ostvarili smo nevjerovatan uspje plasiravši se svi u finale. Naši takmičari su radili u 10 finalnih  borbi i osvojili 8 zlatnih, 3 srebrene medalje. Rezultati koje ostvaruju  naši zakmičari pokazuje da smo s razlogom u samom vrhu bosansko-hercegovačkog karatea. Karate Klub „ ŠOTOKAN“ je sada rspektabilan  klub koji ima veoma mladu ekipu i dobre takmičare".

  U Šotokanu imaju stručan trenerski tim u sastavu  Ahmo Bojić, Elvir Talović Maida Bošnjaković  i  Alma Rogović.Ovaj trenerski tim uspio je prenijeti dobar dio svog bogatog  iskustva, stečeno na domaćoj i međunarodnoj seceni, na mlađe takmičare, koji to primjenjuju na svim takmičenjima i osvajaju zlatne medalje.Puno je truda i sredstava uloženo u ovaj mali ali respektabilan klub čije ime znači nešto u cijeloj Bosni i Hercegovini, gdje god rade borci iz KARATE KLUBA  „ŠOTOKAN“ oni su cijenjeni kao korektni i fer borci i s poštovanjem se odnose prema našim takmičarima.

  Za KK Šotokan zlatne medalje su osvojili Arnel Rakovac,Azur  Halilčević, Anes Kalajevac, Maid Bajrić, Belma Pašić, Ahmet Bulić, Hanifa Bulić i Nedim  Imširović.

  Srebrne medalje osvojili su Hasan Đogić, Miralem Đogić i Fahrudin Dervišević.

  Karate Klub “ŠOTOKAN” osvojio je ukupno 11 medalje i po broju osvojenih medalja je među prvih pet klubova, što je zaista dobar rezultat s obzirom na broj učesnika ovog takmičenja.

  Trenerski tim u sastavu Ahmo Bojić i Elvir Talović, Maida  Bošnjaković i Alma Rogović   će nastaviti sa priprmama takmičara na način koji je provjeren i donosi rezultate, jer takmičarska sezona je poprilično odmakla i mi se nadamo da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

 Pred nama su još dva takmičenja, jedno u KALESIJI 27.maja i drugo 3.juna u Beogradu.Nastavit ćemo sa pripremama  svojih takmičara  da bi ostvarili što bolji rezultat na predstojećim takmičenjima./Press KK Šotokan/

KK Orkka Lukavac: Osvojili 10 nedakja

  Karate klub Orkka Lukavac takođe je učestvovao na Kantonalnom takmičenju u Srebreniku i osvojili su ukupno 10 medalja: 3 zlatne, 2 srebrene i 5 bronzanih medalja.

  Zlane medalje su osvojili: Belma Bećirović-kate, Mensur Đozić-borbe i Hamza Čajić-borbe.

 Osvajači srebrnih medalja su: Haris Muradbašić-kate i Zulejha Omerbašić-kate.

  Bronzanim odličjima su se okitili Mahir Tinjić-kate, Benjamin Husić-kate, Dari Ivanisević-kate, Lejla Gutić-kate i Anis Mahovkić-kate./Ž.Zombra/

Osvajači medalja KK Šotokan

Karatisti lukavačke Orkke

Vaš komentar na članak: