Takmičenje osnovaca:Kladnjaci pobijedili

Danas je  Druga osnovna škola Živinice bila domaćin kvalifikacija III grupe za kantonalno takmičenje škola u košarci za učenike devetogodišnjeg obrazovanja.Najviše su pokazali učenici Osnovne škole Kladanj, koji su osvojili prvo mjesto i tako se plasirali u finalni dio ovog takmičenja.

 Danas su postignuti slijedeći rezulati: OŠ Kladanj-OŠ Teočak 27:5, OŠ Bašigovci-Druga OŠ Živinice 29:15, OŠ Šeriči- Prav OŠ Živinice 20:19, OŠ Kladanj-OŠ Bašigovci 37:6.

 Najneizvjesniji susret bio je između OŠ Šerići i Prve osnovne škole Živinice, koju je u zadnjim sekundama presudio Namik Čičkušić, kada je preciznim udarcem iz teške pozicije pogodio protivnički koš.Poslije utakmice nije krio zadovoljstvo i rekao je:

 "Nismo očekivali pobjedu protiv Prve osnovne škole, koja je u utakmicu ušla kao favorit.Međutim, kada je utakmica počela, poslije dessetak minuta smo uvidjeli da ne bi smjeli propustiti priliku i iznenaditi.Bilo je neizvjesno do samog kraja, pa mi je utoliko draži koš koji sam postigao i koji ću dugo pamtiti".

 I OŠ Bašigovci je priredila iznenađenje pobjedivši Drugu osnovnu školu Živinice, ali je njihova pobjeda bila ubjedljivija.

 U finalu su se sastali Osnovna škola Kladanj i OŠ Šerići, a utakmica je završena pobjedom Kladnjaka rezultatom 22:10.Tako će Osnovna škola Kladanj igrati u završnici najboljih košarkaša Tuzlanskog kantona, gdje će ih čekati još tri pobjednika iz ostalih grupa.

 Nakon održanog takmičenja u okviru III grupe košarkaša, koordinator takmičenja profesor Vahid Dedić je rekao:

 "Utakmice su protekle u fer i korektnim borbama, bilo je uzbuđenja i svega što ovakva takmičenja mogu donijeti.Djeca su pokazala da znaju dobro kontrolisati loptu, postizati koševe iz teških situacija, pogoditi trojku i sve ono što ovaj sport čini atraktivnim i uzbudljivim.Najviše se pokazali Kladnjaci, koji su pokazali da mogu ravnopravno učestvovati u borbi za titulu TK":/Š.Gadžo/

Pobjednici OŠ Kladanj /crveni dresovi/ i OŠ Šerići-drugoplasirani na turniru