Prošlog vikenda odigrane su utakmice nogometnih liga  Tuzlanskog kantona.U Prvoj ligi TK-Jug došlo je do smjene na čelu tabele.Iznenađenje je stiglo iz Teočaka, gdje je Priluk poražen od autsajdera koji se bori za opstanak. Rezultat Teočak-Priluk 2:0, čime se ponovila neugodna tradicija poraza od autsajdera, kao što je bio slučaj u Prokosovićima

  Sada je na prvom mjestu Sapna sa 25 bodova, bod manje ima Priluk, dok po 22 boda imaju Željezničar Dobošnica, Husinski Rudar i Mladost Puračić.Zanimljivo je istaći neočekivan remi Rainaca i Husinskog Rudara, rezultat je bio 1:1.

DRUGA LIGA TK-JUG

  U Drugoj ligi TK-Jug takođe ima iznenađenja.Evo rezultata 14.kola:Rijeka –Jablanica 3.1, Sloga SH-Mladost GŽ 1:1 (prekid), Bjeljevac-Mladost Kikači 1:1, Slatina-Kiseljak 3:0 – par forfe (igralo se 15 minuta jer su gtosti došli samo sa 7 igrača i napustili su utakmicu), Napredak-Vrana 3:4 i Omladinac-Spreča 3:1.

  Na tabeli vodi Sloga Simin Han sa 28 bodova, bod manje ima Jablanica sa neočekivanim porazom u Šerićima, Vrana je treća sa 26 i Slatina četvrta sa 25 bodova.

  U narednom kolu sastaju se   Omladinac-Rijeka, Spreča-Napredak, Vrana-Slatina, Kiseljak- Bjeljevac, Mladost Kikači – Sloga i Mladost GT-Jablanica.

TREĆA LIGA TK-JUG

  Evo rezultata 15.kola Treće lige TK-Jug:Toplica-Srnice 3:3, Gornje Dubrave-Pasci 78 1:1, Mladost Solina-Metalac 1:0, Grivice-Krušik 3:0, Mladost GŽ-Borac 2:1, Mladost Suha-Jedinstvo 1:4.

  Na tabeli je došlo do smjene, pošto su Gornje Dubrave igrale nerješeno, a Jedinstvo postiglo pobjedu, tako da sada ligaše predvodi Jedinstvo sa 34 boda, G.Dubrave imaju 32, Pasci 78 imaju 27 bodova, koliko i Metalac na 4.mjestu.

  U nedjelju se sastaju Mladost Suha-Toplice, Jedinsto-Mladost GŽ, Borac-Grivice, Krušik- Mladost Solina, Oskova-G.Dubrave i Pasci 78-Srnice, dok je Metalac slobodan.

METALAC IZNENADIO JABLANICU

  Juče je na stadionu Metalca odigrana kup utakmica između domaćina i Jablanice iz Barica.Iako je Jablanica važila za velikog favorita ova zanimljiv meč završen je pobjedom Metalca, rezultatom 3:1.

  Prvi gol za domaćine postigao je Hidajet Mujanović, a potom su se u listu strijelaca upisali Nihad Korkutović i Adil Gavranović.Nakon ove utakmice trener Metalca Ševal Mujanović je izjavio:

  "Nadali smo se pobjedi, imamo dobre i talentovane igrače, koji su svoj kvalitet dokazali na najbolji način.Ne treba zaboraviti da je Jablanica u Drugoj kantonalnoj ligi i da pretenduje na osvajanje titule, što naša pobjeda još više ima na težini".

  Kako su počeli u kup takmičenju neće biti iznenađenje da popularni "metalci" stignu i do samog općinskog finala"!/Š.G./

Uspješna akcija fudbalera Metalca na jučerašnjoj utakmici protiv Jablanice /plavi dresovi/
 

Vaš komentar na članak: