Sutra će se u organizaciji Crvenog križa općine Živinice održati već tradicionalno općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći.Takmičenje će se organizirati za dvije kategorije takmičara i to:za podmladak,odnosno osnovne škole,kao i za omladinu – tačnije srednje škole,gdje će ove godine, pored dvije srednje škole, učešće uzeti i ekipa Tima mladih Crvenog križa općine Živinice.

  Takmičenje će se odvijati na gradskom bulevaru,a početak je planiran u 13 časova.

  Takmičari će imati priliku da svoje stečeno znanje pokažu na pet poligona,od kojih je jedan i reanimacija.Na ostalim poligonima će biti realistički prikaz povreda,za koje će biti zaduženi markiranti i šminkeri Crvenog križa općine Živinice.Najbolji u svojim kategorijama će predstavljati našu općinu na kantonalnom takmičenju u Srebreniku.

  Glavni sudija takmičenja će biti doktor Almir Jagodić.Prema riječima sekratara Crvenog križa općine Živinice Halida Aljića,sve je spremno za sutrašnje takmičenje.

  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane da dođu i uvjere se u sposobnost i stečeno znanje takmičara iz oblasti pružanja prve pomoći./Edin Husović/

Prošlogodišnji pobjednici iz Prve osnovne škole
 

Vaš komentar na članak: