Danas se u Živinicama održava tradicionalno takmičenje osnovnih i srednjih škola iz poznavanja prve pomoći.Ekipe iz svih škola  su se okupile  na platou ispred nekadašnjeg hotela Konjuh, gdje se organizovalo ovo zanimljivo takmičenje.

  Prvenstvo je proglasio  otvorenim sekretar OO CK Živinice Halid Aljić.Glavni sudija  dr Almir Jagodić, koji sa svojim pomoćnicima i volonterima pratio rad svake ekipe, kako bi nakon obrađenih takmičarskih disciplina odredili plasman svake škole.Evo pobjednika današnjeg takmičenja iz prve pomoći.

  U konkuenciji osnovnih škola pobjednik je Prva osnovna škola Živinice, na drugo mjesto plasirala se takmičarska ekipa  OŠ Đurđevik i treće mjesto pripalo je OŠ Donja Višća.
Za ekipu prve pomoći iz Prve osnovne škole nastupili su učenici Edita Ramić, Lejla Hafizović, Ernada Ćatović /kapiten/, Enida Mujagić, Selma Memagić i Sadika Mekanić.Ekipu je pripremala nastavnica Ljubica Miškić.
Među srednjoškolcima pobjeda je pripala učenicima Gimnazije, a  drugo mjesto pripalo je MSŠ Živinice .
Za pobjedničku ekipu Gimnazije, u konkurenciji srednjih skola, nastupili su Dino Mujčinovič, Edin Husović, Edina Ahmetović, Amra Husić, Aldina Jahić i Arnela Hamzić, te profesorica Olivera Kulić.
Sponzor današnjeg takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola bile su  firme Aden i Sarajevska pivara./Š.G./

Pomoć "povrijeđenom"-ekipa OŠ Dubrave

Pobjednička ekipa Prve osnovne škole Živinice
 

Šampionska ekipa Gimnazije u konkurenciji srednjih škola
 

Vaš komentar na članak: