Iz sezone u sezonu Rukometni klub Konjuh, koji se takmiče i u Premijer ligi BiH, daje šansu mladim igračima i u većini slučajeva oni je iskoriste, tako da ovu ekipu sačinjavaju uglavnom mladi. Sada je na red da svoje mjesto u prvoj postavi izbori i 17-godišni Faris Bukvić, talenat koji mnogo obećava.

 "Drago mi je da sam dobio priliku igrati za prvi tim, jer na tu šansu odavno čekam. Rukomet sam počeo igrati još u devetoj godini i prošao sam sve selekcije Konjuha. Osvajali smo mnogo prvih mjesta u raznim kategorijama, a u juniorskoj Ligi mladih TK smo prvaci i branitelji naslova", priča nam mladi Bukvić.

 U prvom dijelu takmičenja Lige mladih Bukvić je prvi strijelac sa 44 postignuta gola u samo 4 utakmice. Dok je igrao za kadestsku selekciju pozivan je u reprezentativni dres, gdje je takođe pokazao svoj talenat. Za prvi tim Konjuha ove jeseni odigrao je tri utakmice, pa se za njega već interesuju menadžeri iz susjednih zemalja, o čemu Faris Bukvić kaže:

 "Meni je sasvim dobro u Konjuhu i nadam se da ću iz kola u kolo dobivati prilke za nastup. Istina je da ima interesovanja iz susjedstva i već sam bio na probi u Zadru, a ima još klubova koji bi me željeli vidjeti u svojim redovima. Ipak, mislim da je još rano mijenjati klub, pošto sam tek III razred Elektro tehničke škole u Tuzli".

 Faris Bukvić marljivo radi, redovan je na treninzima, a već na proljeće očekuje više utamkica za prvi tim Konjuha i osvajanje prvog mjesta Lige mladih TK./Š.G./

Fare Bukvić-njegovo vrijeme tek dolazi

 

Vaš komentar na članak: