Živinički Eurogol postiže značajne rezultate zahvaljujući stručjnom radu sa talentovanim fudbalerima, među kojima se ističe i Muamer Gogić, učenik VIII razreda Druge osnovne škole u Živinicama.Organizovano se bavi nogometom od svoje osme godine i ovladao je vještinom ove atraktivne igre.

 Ima odlične predispozicije da stasa u vrsnog fudbalera, a postignuti rezultati Eurogola na domaćim i stranim turnirima svjedoče da se radi o veoma dobrom izboru mladih igrača. Posebno mjesto zauzima  Muamer Gogić, koji igra na poziciji zadnjeg veznog i centralnog veznog, sa  visinom od 182cm i samo  13 godina djeluje impozantno.

 To su uočili nogometni stručnjaci iz regiona, te mu ukazuju povjerenje da nastupa na revijalnim utakmicama, o čemu mladi Gogić kaže:

 "Nastupao sam za beogradski Partizan, prilikom jednog turnira u Barceloni. Imao sam priliku vidjeti tu veliku nogometnu arenu i želja mi je da jednog dana zaigram na tom čuvenom stadionu", kaže nam Muamer, koji je često gost partizanovog kampa.
 
 Mada je još mlad prošao je kao fudbaler mnoge gradove Evrope i upoznao nogometne asove.

 "Sa Eurogolom sam nastupao na turnirima susjednih zemalja i Mađarskoj, gdje smo ljetos u veoma jakoj konkurenciji i sa mnogim poznatim ekipa uspjeli dospjeti do 3.mjesta i okititi se bronzanim medaljama.Takođe smo imali zapaženog uspjeha i na turniru u Njemačkoj, kojeg ćemo se svi mi rado sjećati.Od poznatih fudbalera uzor su mi Čavi i Inijesta", ističe Gogić.

 Trener Eurogola prof.Adel Lješnica hvali mladog talenta iz Živinica i proriče mu blistavu karijeru:

 "S obzirom da je veoma mlad počeo igrati nogomet, stekao je potrebnu tehniku, ima kontrolu nad loptom i sigurno je da će još mnogo napredovati.Od ostalih karakterstika krasi ga jak i precizan šut. Uskoro će on ponovo kao gost Partizana ići na jedan jak turnit u Austriju.Iako je mlad za njega se već interesuju veliki klubovi, ali mi ne žurimo, strpljvim i stručnim radom nastojimo postići što više, pa ni uspjeh neće izostati".

  Skaut Partizana i vođa Škle fudbala "Mika Antić" iz Pančeva, Miodrag Gačić, hvali mladog talenta iz Živinica i često poziva Gogića na razne turnire i kampove. Ovih dana fudbaler njemačkog Kocbusa Ivica Banović poklonio je Muameru kopačke i poželio mu uspjeha u nogomenoj igri. U ime Banovića poklon kopačke Muameru je uručio  Boro Damir, nogometni zanesenjak, koji se talentima uvijek nađe pri ruci!/Š.Gadžo/

Muamer Gogić na meti velikih klubova
 

Vaš komentar na članak: