Adna Sarajlić i Matea Divjak imaju tek po 7 godina, a već se bave muzikom, sviraju violinu.Adna svira 6 mjeseci, a Matea 2 godine. Adna i Matea su još od malena prijateljice, pa je ideja o sviranju violine potekla od Matee, o čemu nam njena mama Magdalena kaže:

   "Matea je još kao mala u vrtiću vidjela djevojčicu kako svira Violinu i od tada je izrazila želju za sviranjem na ovom in strumentu. Upisali smo je na privatne časove kod nastavnice Ankice Samardžić, gdje već dvije godine svira.
Imala je samo 5 godina kada je počela svirati violinu, tada je i violina bila veća od nje", Kroz smjeh nam kaže mama ove talentovane sedmogodišnje djevojčice.

   Adna Sarajlić je takođe talentovana violinistica, koja je počela svirati nakon što je to počela i njena prijateljica Matea.Najveća Adnina podrška su njezini roditelji, ali i  nena koja je nama dobro poznata kao profesorica harmonike Senada Sarajlić. Tako je i Adna imala od koga naslijediti talenat. O Adninoj odluci da svira violinu  pričala nam je mama Amela Sarajlić:

  "Sama ideja o tome je potekla od Matee, pa je tako i Adna izrazila želju da svira violinu. Svi smo je u tome podržali, kada je počela da svira imala je samo 6,5 godina.Zadvoljni smo njenim radom i trudom, već sada sama vježba kompozicije i priprema se za narendi čas violine".

  Da su one zaista talenti i da su uspješne potvrdila nam je i njihova nastavnica Ankica Samardžić:

  "Adna i Matea su talentovane mlade djevojčice, pred kojima stoji svijetla budućnost u muzici. Imaju veliku želju i volju za muzikom, što je jako bitno u ovome. Obje su već imale svoje nastupe, odnosno učestvovale su na godišnjem koncertu Osnovne muzičke škole Živinice. Treba još puno rada i truda, ali ne sumnjam u njih, jer su već sada pokazale da imaju talenat i da vole violinu.Uspjeh sigurno neće izostati".

  Adni i Matei želimo još puno uspjeha u daljem radu i sviranju, nadamo se da ćemo ih jednog dana gledati i na solističkom koncertu./Edita Belkić/

Adna i Matea sa svojim omiljenim instrumentima

 

Vaš komentar na članak: