Među mladim talentima svojim igrama u Školi nogometa Colibri ističe se Taib Selimović iz Svojata. Prošla sezona je za Colibri, pa tako i za Taiba bila  uspješna, a što je važno za njega su čuli važni fudbalski skauti, zaduženi za otkrivanje budućih zvijezda.

   „Bila nam je uspješna protekla sezona, a nadam se da će naredna biti još bolja.Igramo u jačoj  ligi TK-a  i završili smo na 8. mjestu, što je za našu najmalđu ekipu  značajan uspjeh. Ovu sezonu takođe spremno dočekujemo i  cilj nam je osvajanje 1.mjesta Pionirske lige TK“, kaže mladi Taib.

  Ovaj talentovani fudbaler je aprila mjeseca išao s igračima Partizana na turnir u Španiju i ostali su mu u sjećanju susreti u toj zemlji:

   „Bilo je lijepo i nezaboravno za nas koji dolazimo iz malih sredina.Vršnjaci iz Partizana su me lijepo primili i dobro smo igrali, tako da smo  pobijedili  favorite turnira ekipu Viljareal. Zadovoljio sam stručno rukovodstvo Partizana i očekujem nove pozive. Ostaće mi u sjećanju i putovanje u  Mađarsku sa OFK ”EUROGOLOM” Živinice, gdje smo  ostvarili vrlo zapažene rezultate osvojivši 3.mjesto“.

   Mada igra na mjestu stopera Taib Selimović postiže i golove, o čemu kaže:

  „U Mađarskoj smo igrali četvrtfinale i to protiv favorita cijelog  turnira, ekipe  Spartaka iz Trnave. Tu utakmicu smo pobijedili sa 2:1, a za  mene  i druge igrače ostaće u dugom sjećanju. U toj utakmici sam dao gol za 1:0,  bio je korner, a loptu sam pospremio glavom u mrežu.U drugom poluvremenu smo primili pogodak iz ofsajda, ali nemože se ništa promijeniti- gol je priznat. Bili smo jači sa snagom i napadali smo cijelo vrijeme, te smo 2. minute prije  kraja izveli dobru akciju, iz koje smo postigli gol za pobjedu“.

  Za dosadašnje uspjehe Taib Selimović odaje prizanje trenirima,  koji su ga naučili nogometnim tajnama:

  „U mojim dosadašnjim uspjesima  zasluge imaju treneri iz ekipe Colibri, Nedim Mahmutović i Dalibor Vidović, od kojih sam mnogo naučio i koji su u mene imali povjerenje. Kao što sam ranije rekao idemo po titulu u Pionirskoj ligi i dobro smo se pripremili. Išli smo  na pripreme u Omiš, kraj Splita, gdje smo imali jako dobre treninge.U Omišu smo imali i prijateljsku utakmicu sa ekipom domaćina i postigli smo  još jednu pobijedu-petu u nizu,a i nastavljamo sa pobjedničkim duhom, jer smo u prošlu subotu savladali ekipu Mramora rezultatom 3:1 na njihovom terenu“. /Š.G./

Taib sa trenerom Partizanovih pionira Gačićem na stadionu Milana
 

Vaš komentar na članak: