Među našim sportistima koji u svijetu traže šansu za uspjeh nalazi se i Rasim Memić, golman na gou Gratkorna iz    Austrije, gdje je protekle i ove sezone imao izuzetno uspješne nastupe. Svoju karijeru započeo je u pjetlićima Slavena, a nastupao je i za banovićku Budućnost.Bio je i na  spisku kandidata za kadetsku reprezentaciju BiH.

   Prema pisanju austrijske štampe – Rasim Memić je najbolje ocjenjeni igrač FC Gratkorn u protekloj polusezoni, potom je najmlađi golman u ligi, standardan  je na svim utakmicama i jedan  od 3 najbitnija igrača u ekipi.

  O sovjim počecima u Slavenu, aktuelnom stanju i nadanjima kaže:

  „Imamo sam sreću da mi je trener  od malih nogu bio Gabrijel Pendić, nekada veliki golman mnogih prvoligaša s prostora bivše Jugoslavije, te sam ovladao vještinama čuvanja gola. Od njeg sam najviše naučio i to mi mnogo pomaže da sam standardan golman u Gratkornu, timu i gradu blizu Graza koji obilježava 90 godina od osnivanja.Prije tri godine sam izborio mjesto prvog golmana, ali me je jedno vrijeme omela povreda, te sam izostao iz ekipe, koja je u polusezoni osvojila 6.mjesto u Trećoj ligi. Cilj nam je da se vratimo u Drugu ligu Austrije, a moj je cilj da za dvije do tri godine branim u Bundes ligi. Interesovanja stručnjaka postoje, prate moj rad i napredovanje, pa se  nadam  da će mi se ova želja ostvariti“.

  Osim nogometa Rasim Memić nije zanimario školovanje, te je u skladu sa svojim životnim opredjeljenjem upisao Fakultet za sport u Gracu:

  „Nastojim uporedo sa fudbalom završiti i fakultet, jer je sport moje životno opredjeljenje i tu imam najviše uspjeha. Ispite polažem redovno, jer sam vrijeme isplanirao, tako da stižem na oba kolosjeka“, kaže nam talentovani golman Gratkorna Rasim Memić./Š.G./

Ekipa Gratkorna  /Rasim Memić sjedi četvrti s lijeva/
 

Vaš komentar na članak: