Među mladima talentina koji mnogo obećavaju svakako ima mjesta i za Bakira Hodžića, 17-godišnjaka,  golmana u ekipi Sloge iz Tojšića.Kako je počelo?

   „Počeo sam u žviničkom Slavenu, poznatom rasadniku talenata, gdje sam branio za pionire i kadete. Imamo sam sreću da upznam Gabrijela Pendića, nekada velikog golmana u Slobodi, Borcu i drugim klubovima bivše Prve lige.Branio sam za pionire i kadete, odigrao mnogo uspješnih utakmica u tim uzrasnim kategorijama i nakon toga odlazim u Slobodu iz Tuzle, gdje sam branio za kadete“, priča nam Hodžić.

    Iako kadet stručnjaci su ocijenili da za njega ima mjesta i u prvom  timu Slobode, o čemu kaže:

    „U prvom timu mi je bilo lijepo i nezaboravno.Tu sam stekao jedno veliko iskusto i bila mi je čast trenirati i biti među najboljim.Trener golmana u Slobodi mi je bio Mirsad Dedić, koji me  je preporodio, mnogo je radio sa mnom, pa ni uspjesi nisu izostali.Takođe, mnogo sam naučio i od  Vlatka Glavaša i Denisa Mujkića, s kojim sam se najviše družio i svojim savjetima pozitivno je uticao na mene.Mujkiću sam bio  rezerva na 8 utakmica Premijer lige BiH i to kada sam imao svega 16 godina“.

   Kako je došlo do prelaska u Slogu ?

   „Kada sam trebao da ostanem i da branim za juniore Slobode odlučio sam da odem na kaljenje u Slogu iz Tojšića, gdje sam odlično primljen, kako među igračima, tako i navijačima. Svi su zadovoljni mojim nastupima i od 5.kola zasjeli smo na čelo tabele Druge lige – Sjever FBiH, što je za mnoge iznenađenje.Ukoliko ovako nastavimo nadamo se konačnom trijumfu, što bi bilo ravno senzaciji, s obzirom da su kao favoriti u ovoj ligi najavljivane ekipe iz većih gradova“.

    Imali  ste nastupe i u državnoj reprezentaciji i na meti ste stručnjaka iz inostranstva!

   „Da, tako je!Branio sam za pionirsku i kadetsku reprezentaciju BiH za godišta 15 i 17 godina i to je za mene bila velika čast.Imam kontakte sa klubovima iz Francuske i Austrije, ali još je rano da o tome razmišljam.Imam svoje školske obaveze, dobre trenere i uslove da postanem još bolji golman“.

  Poželimo talentovanom golmanu Bekiru Hodžiću , za sada Sloge iz Tojšića, još mnogo uspjeha na sportskim terenima!/Š.G./

Golman Bekir Hodžić u ekipi Sloge do naslova prvaka!
 

Vaš komentar na članak: