Talenti:Halilove fudbalske majstorije

 Vikend je rezervisan za sport, ali naši klubovi još odmaraju i čekaju nastavak prvenstvenih susreta u svojim ligama. Ovog vikenda okupljaju se dugoligaši Slaven i Priluk, koje predvode bivši igrači tuzlanske Slbode Mido Memišević i Dževad Šećerbegović. Pripreme počinju i već 30.januara najavljen je susret u Mostaru između Veleža i Priluka.

 
 Do početka prvenstvenih susreta predstavljaćemo mlade talente sa naših sportskih terena, a ovoga puta više riječi biće o Halilu Redžiću iz Gornjih Dubrava, koji igra za Respect iz Kalesije, a školuje se u Tuzli. Pošto u mjestu sve do nedavno nije bilo uslova za organizovano bavljenje ovim sportom, jer nije bilo terena, Halil se uključio u rad Škole fudbala Respect, koja okuplja veliki broj mladih potnencijalni fudbalskih asova. Škola je počela sa radom prije tri  godine i djeluje na području opština  Kalesija  i Živinice. Sa ekipom Respecta Halil Redžić je nastupio na velikom broju turnira, gdje je pokazao svoje kvalitete.
 
 Talentovani Halil Redžić polovinom januara igrao je za Respect na „Šampion junior kupu 2013“ u Sarajevu, gdje je njegova ekipa stigla do četvrtfinala. Kao veznjak istakao se u akcijama, a uspio je protivničkim ekipama zatresti mrežu tri puta! Redovno učestvuje i na turnirima u svom mjestu, kada se okupi veliki broj ekipa u raznim kategorijama, kao što su memorijali Nesib Malkić i Semir Begić.
 
 „Drago mi je što u Gornjim Dubravama imamo dva jaka turnira, od kojih je turnir Semiru Begiću posvećen mladim igračima. Takođe i turnir Nesibu Malkiću ima sve više na značaju i okuplja respektabilan broj ekipa. Na prošlom turniru smo osvojili treće mjesto, kada sam proglašen za najboljeg strijelca, sa 6 postignutih golova“, kaže mladi Redžić
 
 Na gotovo svim utakmicama, bez obzira da li su prvenstvene ili prijateljske Halil igra najbolje što može, a o svom odnosu prema igri kaže:
Naši igrači će igrati i u engleskim ligama
 
 "Volim nogomet i igram ga još od najmađih dana. U ekipi Respect iz Kalesije, gdje igram, ima niz dobrih fudbalera , a najbolji primjer je boravak našeg saigrača Miralema Ramića u kampu poznatog Arsenala iz Londona. Na svim utakmicama nastojim pokazati koliko znam i dajem doprinos uspjehu ekipe. Prošlo prvenstvu osvojili smo 2.mjesto u Tuzlanskom kantonu, a ove polusezone rezultati su nešto slabiji ali ćemo  na proljeće igrati bolje i nastojati popraviti poziciju na tabeli“.
 
 Treneri Halila Redžića Edin Kitić i Šefik Imamović ističu da ovaj mladi fudbaler ima talenta za nogomet, a ako tome dodamo još njegov uporan rad, rezultat sigurno neće izostati. Sportski stručnjaci koji su ga pratili na prvenstvenim utakmicama i raznim turnirma proriču mu blistavu karijeru!
 
 Dodajmo još i to da je Halil Redžić završio osnovnu školu odličnim uspjehom, bio je jedan od najbojih đaka u OŠ Dubrave, a tako je nastavio  i  u Medicinskoj školi u Tuzli, gdje je polugođe u prvom razredu završio takođe odličnim uspjehom./Š.G./