Na nedavno održanom turniru u Kapošvaru u Mađarskoj među uspješnijim igračima Eurogola bio je i Namik Ibrahimbegović.Mada je sportsku karijeru započeo kao ribolovac u Mreni, kasnije se opredjelio za nogomet, gdje takođe nastavio osvajati medalje kao i u ribolovu.

 "Da, započeo sam kao ribolovac i učestvovao na tri važna prvenstva, sa kojih sam donio nekoliko medalja za osvojena druga i treća mjesta, kao i jednu zlatnu medljau za osvojeno prvo mjesto. Što se tiče nogometa krenuo sam stopama brata Tarika i daidže Fikreta, koji je nogometni sudija", priča nam Namik, inače maturant i odličan učenik u Prvoj osnovnoj školi.

  Iz Mađarske nosi lijepe uspomene za osvojeno treće mjesto:

 "Bila je jaka konkrencija, ali su ipak našu ekipu svrstali među glavne favorite, jer smo do sada sa mnogih turira donosili medalje.Najteže nam je bilo u četvtfinalu kada smo igrali protiv Sparte iz Trnave.Uspjeli smo ih pobijediti 2:1, a pobjedonosni gol smo postigli dvije minute prije kraja, pa nam je utoliko ta pobjeda draža".

  Malo je fallilo da Eurogol uđe u finale, ali je nodostajalo sreće kaže Ibrahimbegović:

 "Bili smo bolji i zalužili smo pobjedu, medjutim, sportska sreća nam je okrenula leđa i izgubili smo od rumunske ekipe.Najzanimljivije nam je bilo
igrati protiv djevojčica domaćina turnira, koje smo tukli 12:0, što je ipak bilo previsoko, morali smo biti veći džentlimeni i bar popoloviti razliku"!

  Ranije je Namik Ibrahimbegović igrao za pionire Slavena i na turniru u Gračanici prije dvije godine proglašen je za igrača turnira.Neosporni talenat koji posjeduje, kao i stručno vođenje trenerom Adelom Lješnicom, garancija su da će se o ovom mladom fudbaleru čuti samo lijepe riječi!/Š.G./

Namik sa brojem 7 na utakmici protiv Sparte

Snimak pionira Eurogola u Kapošvaru
 

Vaš komentar na članak: