U prostorijama Teatra Kabare Tuzla jučer je održana press konferencija na kojoj je najavljena premijera predstave „Nova vremena“, kabaretnog kolaža po tekstovima Bertolta Brechta, Aristofana i Josea Sanchisa Sinisterra. Riječ je o diplomskoj predstavi Erne Begatović iz Bihaća, studentice Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, u klasi van. prof. Vlade Keroševića, doc. Zijada Gračića i doc. Zlatka Svibena.
 
  Prema riječima Erne Begatović radi se o ljudskoj priči i dilemama o novim vremenima. Naziv predstave „Nova vremena“ s razlogom je pod navodnim znacima jer se postavlja pitanje o izvjesnosti dolaska "novih vremena".Za predstavu je rečeno da je već imala igranja na manifestaciji „Ljeto u Tuzli“, Mostaru i Crnoj Gori, a za nedjelju je najavljeno premijerno izvođenje u Tetaru Kabare Tuzla.

  Damir Altumbabić, asistent na ADU, na jučerašnjoj press konferenciji naglasio je loš odnos, i općinske i kantonalne vlasti, prema Teatru Kabare Tuzla, zamjerivši im da ne prepoznaju kvalitet i značaj za grad. Ipak, i pored maćehinskog odnosa, odustati se neće, kaže Altumbabić, te će se stvarati i igrati predstave bez obzira na isplativost i posjećenost./S.M./

„Nova vremena“
Igra: Erna Begatović
Mentor: doc. Lejla Teskeredžić – Bahtijarević
Asistent: Emina Goletić
Korepetitor: Zrinka Andrejaš

Vaš komentar na članak: