Na teniskom državnom prvenstvu mlađih kategporija u Širokom Brijegu, održanom 23. i 24.jauara, titulu u konkurenciji junuiora do 16 godina osvojio je Aziz Kijametović, član Teniskog kluba Dramar  iz Tuzle. U finalnom meču je savladao Faruka Bakalovića iz TK Poštar Tuzla sa 6:4, 6:3.

 
 Živiničanin Aziz Kijametović je veliki teniski talenat i ovo mu je četvrta titula prvaka države. Osvajač je mnogih jakih turnira u zemlji i inostranstvu, pa mu stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.
 
 O svom dosadašnjem radu i planovima za naredni period šampion Kijametović  kaže:
 
 "Veoma mi je drago što sam ponovo prvak, jer mi to daje podsticaj za dalje napredovanje, omogućava da igram za reprezentaciju i da učestvujem na evropskim prvenstvima. Treniram naporno skoro svaki dan sa svojim teniskim i kondicionim trenerima Edinom Spahićem i Jasminom Zahirovićem od kojih imam veliku podrsku", kaže Aziz.
 
  Prošle godine je Aziz Kijametović bio učesnik 10 medjunarodnih turnira iz kategorije ITF do 18 godina. Najbolji rezultat mu je prvo mjesto na medjunarodnom turniru u Mostaru. O očekivanjima u ovoj godini kaže:
 
 "S obzirom da sam već osvojio prvo mejsto u BiH, pa ako je suditi po onoj narodnoj"da se po jutru dan poznaje" nadam se novim usjesima. Plan za dalje mi je da treniram što kvalitetnije i da odigram što više turnira, kako bi napredovao na juniorskoj svjetskoj rang listi (trenutno sam 402 junior svijeta). Pored toga okušat ću se i u seniorskoj konkurenciji".
 
 Od 29.janara do 2. februara Aziz igrao na medjunarodnom turniru do 18 godina u Sloveniji, gdje je stigao do polufinala, što je takođe dobar rezultat!/Š.Gadžo/
Aziz Kijametović – ponovo šampion BiH
 

Vaš komentar na članak: