Na jučer održanom Balkan open kickxoxing kupu u Tešnju, kicboxeri tuzlanskog KBV „Flek Tom-Cat“ ostvarili su odlične rezultate. Tuzlanski takmičari su osvojili osam medalja, a vrijedi istaći uspjeh Mirnesa Vejzovića koji je proglašen za najboljeg seniora kupa, te Amara Babajića, koji je ponio titulu najboljeg juniora ovog turnira.

  Zlatne medalje  i prva mjesta su osvojili: Ibrahim Suljanović (-75 kg K1 rules, junior), Amar Babajić (-75 kg low kick, junior), Mirnes Vejzović (81 kg low kick, senior), Semir Delić -63,5 kg low kick, senior), i Elmin Živčić (-91 kg lowkick, senior).

  Srebrene medalje plasmanom u finale su osvojili Jasmin Bečić (-81 kg lowkick, senior) i Amra Selmić (-65 kg lowkick, seniorka), dok je jedinu bronzu osvojio Faruk Gazdic (-75 kg low kick, senior).

  Na ovom međunarodnom turniru učestvovalo je oko 500 takmičara iz 12 evropskih zemalja.

  Naredna takmičenja, takmičare u najuspješnijem kickboxing klubu u BiH očekuju u septembru i oktobru. Takmičari ovog kluba, Igor Emkić po treći put, te vjerovatno neko od ostalih iskusnijih boraca će nastupiti na FFC 7, koji se u septembru održava u Sarajevu.

  Emkića očekuju i Svjetske borilačke igre, gdje će kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u 15 borilačkih sportova, nastupiti u Rusiji u oktobru ove godine. U KBV „Flek Tom-Cat“ ističu da konstantno dobre rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima ne bi mogli postizati bez pomoći Vlade TK-a, Općine Tuzla, Federalnog ministarstva kulture i sporta, te sponzora i prijatelja kluba./Press team KBV “Flek Tom-Cat”/

Mirnes Vejzović sa legendom tuzlanskog boksa Ismetom Kavgićem

 

Vaš komentar na članak: