Tuzla, 27. novembra (FENA) – Direkcija cesta Tuzlanskog kantona spremno će dočekati prve snježne padavine. Firme s kojima su potpisani ugovori, a koje će ove zime brinuti o prohodnosti oko 340 kilometara regionalnih puteva, već su djelovale na nekoliko putnih pravaca zbog pojave poledice. Odgovorni u Direkciji cesta nadaju se da će svih devet firmi, s kojima će sarađivati ove zime, ispuniti svoje preuzete obaveze.

  "Imamo potpisan ugovor s devet firmi na dvanaest lotova odnosno dvanaest sekcija regionalne putne mreže što je 340 kilometara i izdvajamo godišnje oko 1.200.000 KM", rekao je Sulejman Brkić, direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona.

  Pošto je zimska sezona počela 15. novembra firme zadužene za zimsko održavanje zbog stvaranja poledice već su djelovale na nekoliko putnih pravaca i to R 469 Živinice – Banovići i Kalesija – Sapna.

  Na regionalnim putnim pravcima u Tuzlanskom kantonu i ove će se, kao i predhodnih godina, za posipanje puteva koristiti tuzlanska so.Godišnje se za održavane regionalnih cesta u ovom kantonu izdvoji oko milion i dvjesto hiljada KM./Fena/

  Na nasim snimcima je dionica regionalnog puta Živinice-Kalesija, u izgradnji prema Dubravama, zbog čega je od raskrsnice Kulići obustavljen saobraćaj.Očekuje se skori dovršetak ove dionice!

 

U očekivanju postavljanja asfaltnog sloja

Dio puta kod poslovne zone
 

Vaš komentar na članak: