Večeras će u okviru IX TKT FESTa biti prikazana predstava "CRVENA MAGIJA", Produkcija: "Centar za kulturu Anton Panov", Strumica, autora Michaela de Gelderod u režiji Vlade Milčina.

  Igraju: Toni Mihajlovski, Angelko Arsova – Melev, Stojan Velkovski, Vanco Krstevski i Tome Mentinov.

  Ovo je, inače, prvo gostovanje makedonskog teatra na pozorišnim scenama u Tuzli i u okviru TKT Festa. Predstava je na programu večeras, 2.aprila, u 19:30h.

  Rezeracije karata možete izvršiti svaki dan na: teatar.kabare.tuzla@gmail. com, ili tel: 035 264 733 (od 9.30 – 19 sati)

REPERTOAR NEDJELJA, 3.APRIL

  Već četiri godine teatar EXIT upotpunjuje repertoar TKT festa. Ove godine na IX TKT festu Exitovci će izvesti mnogo puta do sad nagrađivanu predstavu "BALON", autora Mate Matišića, a u režiji Mislava Brečića.

  Drami Balon igraju glumci Vilim Matula, Krešimir Mikić, Branka Trlin i Ana Maras.

  "BALON" je na repertoaru IX TKT festa u nedjelju, 3.aprila od 19:30 sati.

  Sve ulaznice za ovu predstavu su već rasprodate i to deset dana prije početka festivala./Hazim Mujčinović/

U PONEDJELJAK, 4. APRILA  "JEDAN PIKASO"

   Predstava "Jedan Pikaso" SARTR-a, je predstava koja je premijerno izvedena pred sarajevskom publikom 23.marta ovegodine i tuzlanska publika će imati privilegiju da ovo scensko ostvarenje pogleda 4.aprila,  u ponedjeljak, među prvima u BiH i regionu.

   U predstavi igraju Selma Alispahić i jedan od najboljih makedonskih glumaca današnjice, Meto Jovanovski. Režiju predstave "Jedan Pikaso" uradila je Ljilja Petrović./H.M./

Iz predstave "Jedan  Pikaso"

Balon rasprodan 10 dana prije početka Festa
 

Vaš komentar na članak: