Danas je u Teatru Kabare Tuzla održana press konferencija u povodu premijernog izvođenja Kabaretnog kolaža na sceni i u produkciji TKT-a « ADEM I EVA» . O kakvoj novini se radi rekao je jedan od reditelja predstave Vlado Kerošević.

 "Predstava je nastala kao produkt entuzijazma mladih glumaca, koji su u radu sa Žarkom Prinčićem, profesorom na Mjuziklu pri Akademiji Dramskih Umjetnosti iz Ljubljane. Ovaj kabaretni kolaž satkan je od songova koji pripadaju Berliner kabareu, Brehtu, Kurtu Vajlu, Američkom mjuziklu i Francuskoj šansoni. Songovi su u svom sadržaju sukob muškog i ženskog principa, zato smo se i odlučili za ovakav naslov, dakle ”Adem i Eva”.

  Glumačku ekipu čine diplomirani glumci i studenti ADUTz : Jasmina Čelebić, Sanela Babić, Damir Altumbabić, Emina Goletić, Irfan Kasumović, Edis Žilić, Lejla Mulaosmanović, Ana Franjčević, Selma Čosić, Alisa Brkić, Nermin Hodžić i Dražen Pavlović.
 
  Pored Keroševića režiju potpisuje i Baisa Bakin koja je toplo preporučila gledanje ovog kabarea, koji u svom trajanju od sat i deset minuta svakog momenta nudi posebno gledalačko zanimanje i oduševljenje.

  Premijera Kabarea ″ADEM I EVA″ je u nedjelju 12.12.2010. godine u 19.30h u TKT, a predpremijera u petak 10.12.2010.godine u 19,30./H.Mujčinović/

Sa presice u Teatar kabareu Tuzla
 

Vaš komentar na članak: