Tragedije:Umro u autobusu

-Ismet Siočić iz Gornjih Živinca umro na povratku kući

   Ismet Siočić (67) iz Gornjih Živinica 18.novembra je iznenada umro u autobusu tuzlanskog «Trans-turista», koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Tuzla. Siočić je bio u posjeti kćerki i vraćao se kući u Gornje Živinice.Prema riječima vozača autobusa, Siočić je ušao na stanici u Vogošći i platio kartu do Živinica.
   Kako smo saznali od putnika, čim je ušao, sjeo je iza vozača. Za vrijeme vožnje izgledalo je da spava sve dok autobus oko 11 sati nije stao kod motela «Montana» u Pakleniku kod Olova radi odmora.
  « Svi su putnici, osim njega, izašli iz autobusa. Posumnjao sam da nešto nije uredu i, kada sam prišao da ga probudim, nije davao nikakve znake života. Pozvali smo vlasnika motela i zamolili ga da obavijesti policiju i Hitnu službu, što je on odmah i učinio», ispričao nam je vozač autobusa.
   Na mjesto događaja odmah su došli pripadnici Policijske uprave Olovo, a potom i kola Hitne pomoći, te dežurni ljekar Doma zdravlja Olovo, koji je, pregledavši tijelo, konstatirao smrt. Uzrok smrti još nije utvrđen.Na dženazi brojna rodbina i prijatelji ispratili su tragično preminulog Ismeta Siočića, koji je pokopan na mjesnom groblju svog sela. /Avaz, S.M./.