Takmičenje u Trećoj nogometnoj ligi Tuzlanskog kantona privodi se kraju.Odigrane su utakmice u okviru  predposljednjeg  kola, mnogo ima neodigranih utakmica, a naredne nedjelje igra se posljednje 13.kolo.Na čelu tabele i utakmicom viška je ekipa Gornjih Dubrava sa 25 bodova, dok samo bod manje ima Metalac.

   «Karakteristično je da se mnogo utakmica  registrovalo bez borbi, tj. par forfe, kako se to kaže.Sigurno je da ni jedna liga u svijetu nema toliko mečeva koji se registruju bez da se odigraju susreti.Očito da je finasijska kriza uzela toliko maha da se ne mogu pokriti niti najosnovniji troškovi», kaže sekretar u Trećoj ligi TK Mirsad Džuzdanović.

  Evo utakmica 10. i 11.kola koje su registrovane bez borbi:Srnica-Mladost Suha 3:0 /PF/, Oskova – Borac 0:3 /PF/, Krušik-Toplice 3:0 /PF/, Borac-Metalac 0:3 /PF/ i Jedinstvo-Oskova 3:0 /PF/.

  Prošle nedjelje odigrane su utakmice  predposljednjeg kola i postignuti su slijedeći rezultati:G.Dubrave-Mladost Solina 3:0, Srnice-Grivice 1:1, Krušik-Borac 3:2, Pasci-Mladost GŽ 6:0, Oskova Mladost Suha 4:1 i Metalac-Jedinstvo 1:2.Slobodna je bila ekipa Toplica.

  Ekipa Metalca je poražena na svom terenu od Jedinstva i to je bilo iznenađenje, s obzirom na ambicije živiničkog kluba da  osvoji prvo mjesto na kraju takmičarske sezone.
 «Bez obzira na neugodni poraz interesuje nas samo prvo mjesto, kako bi od naredne sezone nastupali u Drgoj kantonalnoj ligi.Imamo mlad i perspektivan sastav spreman za osvajanje titule.U dosadašnjem dijelu prvenstva izgubili smo tri utakmce, a do kraja je ostalo   da se odigra još samo jedna utakmica i to u Suhoj, gdje očekujumo pobjedu, koja bi nas vratila na 1.mjesto, pošto je ekipa Gornjih Dubrava odigrala sve utakmice», ističe neskrivene ambicije trener i bivši igrač Metalca i Slavena Adnan Hasić.

  U ekipi Metalca ističu se Semir Bukvić, Muhamed Lonić, Nihad Korkutović, Almir Bećirović i najbolji strijelac sa 17 postignutih golova Hidajet Mujanović.Mnogo hvale i mladog golmana Senada Mujanovića, rođenog 1991.godine, a već bi mogao braniti u mnogo jačim ligama!Naredne nedjelje u Suhoj očekuju trijuf i povratak na čelo tabele!/Š.G./

Tabela i raspored utakmica u posljednjem kolu

Ekipa Metalca u očekivanju pobjede u Suhoj i osvajanja 1.mjesta lige
 

Vaš komentar na članak: