Nakon poraza u četvrtfinalu Kupa kupova od Kadeten Šafhauzena rukometaši sarajevske Bosne SO dolaze u Živinice, gdje će odmjeriti snage protiv domaćeg Konjuha, u zaostaloj utakmici 17.kola Premijer lige BiH.

  Od trenera ovih ekipa, uoči derbija dobili smo slijedeće izjave:

  Vojislav Rađa, trener Bosne SO:

  "Nastojaćemo se psihološki vratiti u pobjedničku seriju, a Konjuh nam je protivnik po mjeri, ako želimo ove godine ići na duplu krunu.Mislim da nije potrebno trošiti riječi o kvalitetima Živiničana, radi se o veoma dobroj ekipi.Ova pobjeda bi nam bila veoma bitna,kako bi bar donekle zaliječili rane nakon poraza u Kupu kupova".

  Emir Junuzović:

  «Sigurno će to biti teška utakmica, Sarajlije imaju dovoljno kvaliteta da prevaziđu posljednji poraz u četvrtfinalu Kupa kupova protiv Šafhauzena.Bosna je u prednosti jer su ovog časa kvalitetniji, imaju širu klupu.Mi imamo peh zbog duže pauze, inače nam je takva liga da su prekidi učestali.Kada su u pitanju naše prednosti tu prije svega mislim na veliku podršku publike i želju naših rukometaša za dokazivanjem.Nastojaćemo to iskoristiti.Za nas je hendikep što nam sude iste sudije kao u finalu Kup BiH prošle godine, kad su nas drastično oštetile protiv ovog istog protivnika».

  Utakmica između Konjuha i Bosne So igra se u četvrtak, 9.aprila u Gradskoj dvorani u Živinicama, sa početkom u 19 sati.Utakmicu će, umjesto ranije određenih sudija Beširević-Dautović koje smo "upoznali" u lanjskom finalu Kupa BiH Konjuha-Bosna SO, suditi Predrag Dejanović i Elvis Marčeta iz Prijdeora, dok   delegat ostaje Zdenko Alpeza iz Mostara.

  Ekipe će najvjerovatnije nastupiti u slijedećim sastavima:

  KONJUH:Savić, Hadžiomerović, Brčaninović, Đerzić , Ferhatbegović, Memić, Aljić, Kerezović , Bećar, Muhić, Kamberović,  Smajić, Begić  i Bjelobrković.
 
  BOSNA SO:Grahovac, Šabanović, Međić, Sirćo, Pucelj, Rađenović, Đurković, Jonovski, Nadoveza, Golić, Kapisoda, Buljugija, Jaškić i Melić./Š.G./

Bosna SO-jurišaju na duplu krunu

Da li će se sutra Stolari ovako radovati

Tabela Premijr lige BiH
 

Vaš komentar na članak: