Večeras je Općinski odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice organizovao javnu tribinu za svoje članove i simpatizere, koji su u velikom broju napunili Plavu salu BKC-a. Tema tribine je Aktuelna politička situacija u BiH, sa osvrtom na stanje u privredi.

 Gosti tribine bili su potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer, predsjednik SBiH TK Besim Imamović, te dr.Midhat Osmanović, dr.Mustafa Cuplov i član Skupštine TK Asmir Hasić.

 Tribinu je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik OO SBiH Živinice Sead Taletović, koji je predstavio goste večerašnjeg skupa ove političke partije.

 Prvi na tribini je govorio Asmir Hasić, koji je između ostalog, naglasio:

 "Veliki broj članova i simpatizera na večerašnjoj tribini znak je da SBiH postoji i da će je biti dok je ljudi koji vjeruju da država BiH treba da postoji.Političke opcije koje vladaju na području TK pokazale su da ne znaju raditi, jer oni treba da otvaraju, a ne zatvaraju preduzeća. Moje inicijative u Skupštini Tk ne prolaze, jer sam u manjini, a riječ je o toplifikaciji Živinica za koju nikada nije ni stigao pisani trag, da je neko pokrenuo to pitanje, takođe i kada je riječ o koncesijama za jezero Modrac za uzvrat ništa ne dobivaju mjesta koja gravitiraju pomenutom jezeru. Poznato je da je na ime koncesija općina Živinice u 2009. i 2010.godinmi dobila 2.210.000,00 KM i lokalna zajednica je trebala 70 odsto tih sredstava utrošiti za potrebe Šerića, Priluka i Suhe. Tražio sam i vanrednu sjednicu Skupštine TK o probelmima KOnjuha, ali i to nije prihvaćeno. Vlada FBiH, iako je obećala dati 1,5 milion KM, još ni marke nije dala. Zato građani trebaju dobro razmisliti kome dati glas na narednim izborima"!

Obećanja iz Sarajeva za Konjuh-šuplja priča

 Velikom broju pristalica SBiH na tribini je govorio i predsjednik SBiH Tuzlanskog kantona Besim Imamović, koji je trenutnu situaciju u državi ocijenio nepodnošljivom:

 "SDP i SDA su se slizale i razlizale, a sada se SDP slizao s novim političkim partijama. Mnogo je propusta i nastao je haus u društvu. Podsjetimo samo da je sarajevska podrška Konjuhu ustvari šuplja priča i zna se da je to završena stvar. Iako smo manjina u Skupštini TK, glas naših parlamanetaraca sve se više čuje. Ovo što rade oni koji su na vlasti nije na dobro. oni su napravili 10 hiljada nezaposlenih u TK. Ono što posebno želim naglasiti je da smo se mi uvijek zalagali za zapošljevanje svih građana, a ne po stranačkoj pripadnosti kako se to sada radi. Ova vlast ne garantuje ni političku ni ekonomsku sigurnost i moramo se zabrinuti kako nas SDP vodi u propast"!
 
  Potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer je istakao da više u BiH ne postoji istinska vlast koja ima legitimitet na bilo kojoj razini:

  “Danas  je BiH sastavljena od dva entiteta -Lagumdžistana i Dodikistana. SDP sa svojom sabračom iz Banja Luke odlučio je uništiti BiH. Oni su više od godine tražili da naprave vlast, a kada su to uradili riješili su da je ruše i prave savez s drugim partijama. Prethodno je HDZ bio izbačen iz vlasti, a sada im daju nevejrovatne koncesije kako bi ispravili greške. Kada SDP ne može ponuditi nova radna mjesta, rješiti infrastrukturu, obrazovanje, kulturu, bavi se stavljanjem policije pod kontrolu i prijete nam da će vratiti kožne kapute i čizme. E, to im neće poći za rukom. Na lokalnim izborima očekujem da građani kazne one koji su doveli BiH u ovakvu situaciju”, kazao je Gojer./Š.G./

Pozdravna riječ predsjednika SBiH Živinice Seada Taletovića

Veliko interesovanje pristalica SBiH za aktuelna dešavanja u FBiH

Izlaganje Gradimira Gojera

Dio prisutnih na večerašnjoj javnoj tribini

 

Vaš komentar na članak: