Više osoba je zadobilo povrede u tuči koja se dogodila u četvrtak oko 22:30 sati u ulici 25. Novembra u Živinicama. U fizičkom obračunu  su učestvovali M.Z.(22), E.L.(24), S.B.(24), A.S.(19), s jedne strane, i A.Š.(20), O.Š.(25), M.Š.(22), svi nastanjeni na području općine Živinice, s druge strane.

 Navedena lica su zatražila ljekarsku pomoć, te su kod istih uglavnom konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je M.Z. zadobio povrede o čijoj težini se ljekari UKC Tuzla nisu izjasnili i isti je zadržan na liječenju. Kako saznajemo u MUP-u TK, u za sada neutvrđenim okolnostima osoba inicijala J.L.(48) iz Živinica je također zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, te je zadržana na liječenju u UKC Tuzla.

  U vezi navedenog događaja A.Š., O.Š. i M.Š. su lišeni slobode i privedeni u prostorije PS Živinice, od kojih je oduzeto hladno oružje koje je najvjerovatnije korišteno u navedenoj tuči. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a uviđaj na mjestu događaja su izvršili službenici OKP PU Živinice, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja./MUP TK/

Vaš komentar na članak: