Snijeg je u brdskim područjima Tupkovića dostigao na pojednim mjestima visinu i do jedan metar, pa je nekolicina kuća duže vrijeme bila odsječena od glavnih saobraćajnica.Zijadu Tursunoviću, sto odsto invalidu trebala je pomoć, kako bi u Živinicama podigao svoju invalidninu, koja je već nekoliko dana čekala u banci.Put je bio  neprohodan, pa su susjedi pomogli.

 Na inicijativu Šekiba i Rame Nukića sugerisano je Civilnoj zaštit u Živinicama da pošalju razgrtač i omoguće deblokadu nekoliko kuća u ovom dijelu Tupkovića, o čemu Nukić kaže:

 "Imali smo pomoć Civilne zaštite, stigao je razgrtač i za kratko vrijeme put je bio prohodan.Potom smo pomogli invalidnom licu Zijadu Tursunoviću da se prebaci do glavnog puta, odakle smo ga dovezli u Živinice, kako bi podigao svoje novce. Koristim priliku da se zahvalim Civilnoj zaštiti, jer su na vrijeme i korektno odradili ovaj posao. Pozvao bih sve one koji su u mogućnosti da Zijadu Tursunoviću nabavimo invalidska kolica, kako bi mu život učinili normalnijim"!

 Kuća Zijada Tursunovića od glavnog puta udaljena je jedan kilometar, te je razgrtač bio neophodan da se omogući izlazak na glavnu saobraćajnicu.Još samo kada bi se nesretnom Ziji nabavila invalidska kolica!?/Š.G./

Mašine pomogle u čišćenju snijega s puta
 

Vaš komentar na članak: