Novogodišnji turnir Slevna protekao je u velikim brobama ekipa u konkurecniji seniora i veterana.Kod seniora titulu prvaka odbranili su fudbaleri Hrastika, koji su u finalu pobijedili Holex rezultatom 3:2, dok je u konkurenciji veterana Aluplastika u finalu savladala Iverex rezultatom 6:3.

 Aluplastik je tako nakon pozitivnih poslovnih rezultata, proteklu 2011.godinu okončala i uspjehom u malom nogometu. O postignutim proizvodnim rezultatima i uspjehu u sportu nešto više saznajemo od direktora Aluplastike Fariza Tulumovića:

  "Poznato je da firma Aluplastik vrši proizvodnju svih vrsta PVC prozora i vrata, zimskih bašti i vrtova, razne vrste staklenih stijena, fasada raznih boja i veličina-isključivo po narudžbi i želji kupca. Svi naši prozori i vrata su izrađeni od profila na bazi kalcij-cink stabilizatora, grenline, bez olova, za zdrav život u skladu sa prirodom. I proteklu 2011.godinu završili smo s pozitivnim poslovnim rezultatima, pa se nadamo da će tako biti i ove godine.

 Kada je riječ o sportu u našoj firmi pridajemo i tome veliki značaj, jer tokom cijele godine imamo rekreativne aktivnosti i naši radnici posebno vole mali nogomet, tako da često poslije rada imamo treninge. Za tradicionalni Slavenov Novogodišnji turnir imali smo jaku ekipu i naši veterani uspjeli su osvojiti prvo mjesto. U finalu smo savladali Iverex koji takođe ima vrlo dobru ekipu, ali imali smo više sreće i tako smo osvojili pehar i novčanu nagradu, koju smo poklonili za liječenje Seada Ferizovića", kaže nam direktor Aluplastika Fariz Tulumović /slika na naslovnici/.

 U finalu je najbolju igru pružio Muharem Numanović, koji je postigao tri gola.Bio je dobar na svakoj utakmici pa je na kraju proglašen za najboljeg fudbalera veterana.

 I ove godine u Aluplastiku će nastojati biti podjednako dobri kada je proizvodnja u pitanju, ali neće zanemariti ni sport. Uz to zaposlenici Aluplastika su i veliki humanisti, jer tokom godine izdvajaju sredstva za humanitarne potrebe, a novčanu nagradu od 700 KM, osvojenu na turniru, poklonili su oboljelom Seadu Ferizoviću!/Š.G./

Veterani firme Aluplastik sa osvojenim pobjedničkim peharom /snimio S.Mumić/

 

Vaš komentar na članak: