Večeras je svečano otvoren Međunarodni rukometni turnir «Živinice 09.».Poslije defilea ekipa učesnica Sloge iz Doboja, banjalučkog Borca, Lovćena iz Cetinja i domaćeg Konjuha, Turni je otvorio sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić.

   U prvoj utakmici od 17 sati sastali su se Konjuh i Sloga iz Doboja.Gosti su bili bolji i zabilježili važnu pobjedu, kojom su se plasirali u finale.Rezultat je na kraju utakmice glasio 29:33 (16:14).Prvi dio pripao je domaćinima, koji su  imali prednost i do 5 golova razlike u svoju korist do 25.minute, ali gosti uspjevaju otići na odmor s minus dva gola razlike.

  U drugom dijelu nastao je preokret zahvaljujući vrlo dobroj igri našeg internacionalca Maneta Lavrnića, ali i golmana Peđe Dejanovića (11 odbrana), koji je branio u drugom poluvremenu.Lavrnić je postigao 12 golova, od kojih polovinu sa sedam metara.Strijelci za Slogu još su bili Zekić 3, Nešković 2, Jozić, Madžarević i Manjić po 1, Mirković 2 , Kalić 5 i Stanojević 6.

  U ekipi Konjuha najviše golova postigli su Đerzić i Begić, po 6, slijede Bećar 4, Kerezović, Bjelobrković, Ferhatbegović i Muhić po 3 i Memić 1 gol.Večeras je u ekipi Konjuha nastupio i golman Kamberović, koji je bio na posudbi u tuzlasnkoj Slobodi.Trener domaćih Emir Junuzović isprobao je gotovo sve igrače na koje računa u nastavku prvenstva, među kojima i nekoliko juniora.
                  LOVĆEN – BORAC  27:26

 
  U drugoj utakmici od 19 sati igrali su  Lovćen i Borac.Bila je to uzbudljiva utakmca u kojoj je rezultat bio neizvjestan do samog kraja, pa je na kraju i bilo nerješeno 22:22, kada su rukometaši Lovćena izjednačili iz penala u posljednjim sekundama susreta.Zanimljivo je istaći da kod Cetinjana igraju i dva bivša rukometaša Konjuha, Pejović i golman Beširović.

 

   Nakon što je utakmica završena nerješeno pristupilo se izvođenju sedmeraca, pa je i tada, kao i za vrijeme regularnog dijela utakmice   rezultat bio neizvjestan i pošto su obje ekipe izvele po pet penala ponovo je bilo nerješeno.Potom su još četiri puta naizmjenično igrači oba tima izvodili sedmerce, te se tek tada dobio pobjednik.Golman Lovćena Beširević odbranio je odlučujući sedmerac i tako odveo svoju ekipu u finale, gdje ih čeka dobojska Sloga.Rezultat je na kraju glasio 27:26 za Lovćen.

 

   Najviše golova za Borac postigli su Kračić 8, te Unčanin i Mikić po 2, dok je za Lovćen Marković postigao 10 golova, a po 4 puta mreže su zatresli Popović i Mustafić, doskorašnji igrač sarajevske Bosne.

 

   Tako će sutra, u subotu, u 17 sati ekipe Konjuha i Borca igrati za 3.mjesto, dok su finale od 19 sati izborili Lovćen i Sloga.(Š.G.)
 

Sa večerašnjeg defilea ekipa učesnica turnira

Okršaj pred golom domaćina

Sa utakmice Borac-Lovćen:uzbudljivo do kraja
 

Vaš komentar na članak: