Udruženje mladih Plamen nade, u saradnji sa Nargila barom Orijent u Živinicma, organizuje humanitarnu akciju za oboljelu Fatimu Kasumović. Humanitarna akcija održaće se u pomenutom Nargila baru Orijent u ponedjeljak, 26.novembra, u vremenskom periodu od 8 do 15 sati.

 U ponudi je turski čaj i ovim putem vas pozivamo da dođete i podržite ovu humanitarnu akciju, da ujedninjenim snagama maloj Fatimi Kasumović omogućimo da ponovo normalno živi i druži se sa svojim prijateljima!

  U Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli, 2003. godine, joj je konstatirana dijagnoza Angioma cavernosum (povremeni izlasci krvi iz spleta krvnih žila u predjelu mozga). Na preporuku domaćih neurohirurga 2005. godine upućena je u kliniku u Marburgu (Njemačka), gdje je dva puta uspješno operirana. Nakon druge uspješne operacije obavljene 2006. godine, Fatima duže vremena nije imala ovih problema.

  Početkom oktobra ove godine bolest se ponovo pojavila, nakon čega je djevojčica 18 dana provela u bolnici. Naši neurohirurzi su ponovo predložili operativni zahvat u klinici u Marburgu.  Međutim, operativni zahvat iznosi 46000€ (četrdeset šest hiljada eura), a porodica Kasumović ne raspolaže  tim sredstvima./S.Taletović/

Vaš komentar na članak: