-Knjiga nije luksuz, nego potreba i duhovna „hrana" koja nam pomaže u današnje vrijeme

  U povodu 13. Međunarodnih književnih susreta „Cum grano salis“ koji će se ove godine u Tuzli održati od 5. do 8. septembra i dodjele nagrade „Meša Selimović“, Izdavačka kuća „BOOK“ doo Tuzla organizira II Sajam knjige na otvorenom.

  Sajam će se i ove godine održati na Solnom trgu u Tuzli uz radno vrijeme za posjetitelje od 9 do 21 sati. Sajam će biti otvoren 27.08. 2013. godine i trajat će deset dana, do 5.09.2013. godine.

  Kao i prošle godine, organizator očekuje veliki broj posjetitelja, posebno u večernjim satima jer se radi o atraktivnoj lokaciji u centru grada i o periodu kada je knjiga u Tuzli u središtu pažnje. Izdavači, iz BiH i inostranstva, sudionici Sajma će po najpovoljnijim cijenama i ove godine čitalačkoj publici ponuditi širok spektar naslova svih žanrova, od najnovijih izdanja, preko klasika, do vjerske, stručne, školske i literature za djecu.

  Spisak izlagača se privodi kraju a neki od onih koji će se predstaviti na Sajmu su „Begen“, „Biblioner“ „Libris“, „Zalihica“, „Knjiga Prom“ sarajevo, „Bosanska riječ“…/ M.Čajić/

Sa prošlogodišnjeg Sajma knjige u Tuzli

 

Vaš komentar na članak: