-Tuzlaci se spremaju da svijetu još jednom pošalju pozitivnu sliku iz Bosne i Hercegovine. Ovoga puta riječ je o obaranju Guinnessovog rekorda u aerobiku u vodi, manifestaciji planiranoj za 23.septembar ove godine na Panonskim jezerima.

  Iako je tek ozvaničen početak kampanje za novog Guinnessa u Tuzli i Tuzlanskom kantonu veliko je interesovanje za ovaj događaj. Dokaz tome je i nekoliko stotina već registrovanih za učešće u manifestaciji  LeTz Aqua dance.

  Organizatori, Radio Kameleon i Agencija Colosseum Tuzla, uz partnere Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, općinu Tuzla i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, ističu da su dobro došli svi ljudi dobre volje koji se žele prvenstveno zabaviti. Napominju da se za učešće u obaranju Guinnessovog rekorda u aerobiku u vodi registrovati mogu na www.letz.ba a od naredne sedmice i na štandovima koji će, za tu priliku, biti postavljeni na nekoliko mjesta u Tuzli i na Panonskim jezerima.  Želja je da 23. septembar  Panonica bude mjesto ispunjeno smijehom, dobrim rasploženjem i cjelodnevnim druženjem. Iako manifestacija nosi naziv LeTz Aqua dance, nije riječ o klasičnom plesu.
 
 „Riječ je o aqua aerobiku koji je u posljednje četiri godine ustaljen na Panonskim jezerima“, kaže Jasmin Zahirović, jedan od vođa aerobika u projektu. „Zato očekujem veliki odziv prvenstveno mladih “.
 
  Činu svečanog obaranja Guinnessovog rekorda prethodit će Survivor igre na vodi. Preko 20 igara je u opticaju a za ekipe koje učestvuju u njima sponzori projekta obezbijedit će vrijedne nagrade. Napomenimo da je generalni sponzor  „LeTz Aqua dance“ manifestacije BH Telecom. Govoreći o pomenutim igrama, inicijator i ove ideje za Guinnessa ,direktor Kameleon radija Zlatko Berbić, kaže da su to igre prilagođene građanima te da za njih ne treba poseban napor.U Survivor igrama takmičit će se osam ekipa sastavljenih od mješovitih parova, po tri djevojke i isto toliko momaka. Igre su koncipirane tako da kompletna ekipa dolazi do izražaja što znači da je ekipa jaka onoliko koliko je jak najslabiji njen član. I to nije sve. Uporedo sa igrama na vodi „teći“ će i takmičenje za najboljeg DJ. Tako će mladi talenti imati priliku da pokažu šta znaju pa možda čak naprave i novu muzičku scenu.

  Ima dakle mnogo razloga da u petak, 23. septembra, dođete u Tuzlu, na Panonska jezera, mjesto odakle će Tuzla u svijet treći put poslati najljepšu sliku – ljubavi, zajedništva i dobrog raspoloženja!/Ismeta Smajić/

Današnja press konferencija privukla pažnju medija
 

Vaš komentar na članak: